avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Exceptii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Exceptii

Buna seara,daca am o hotarare favorabila in contradictoriu cu Statul Roman,reprezentat de un tert,iar in apel tertul nu a specificat ca este reprezentantul Statului Roman,facand apelul in nume propriu.Pot invoca exceptii?
(tertul se stie ca este reprezentantul Statului Roman si sta in procese avand aceasta calitate).Multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:29, 28 Septembrie 2015
Puteti invoca exceptii in apel, cu conditia sa formulati in termen intampinarea.
Buna ziua dna avocat si va multumesc pt raspuns. Am invocat exceptia in termen prin intampinare,intrebarea este daca este admisibila ?. Nu cumva fiind vorba despre Stat va fi respinsa ?
O sa vedeti cand o sa vina termenul care este solutia imbratisata de judecator.
Cu siguranta faptul ca partea adversa este statul roman nu inseamna automat ca acea exceptie va fi respinsa din start.
Din experienta mea a cam fost depasita situatia cand exceptiile erau respinse ptr. ca erau invocate in contradictoriu cu Statul Roman.Este discutabila exceptia dvs., vreti sa spuneti ca, tertul a facut apelul in nume propriu fara a preciza ca este reprezentantul Statului Roman, s-ar putea acoperi aceasta lipsa daca depune mandatul de reprezentant la primul termen.Nu este un caz de nulitate absoluta,iar ptr.nulitate relativa ar trebui sa dovediti vatamarea intr-un interes legitim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motiv de nulitate pvc invocat in apel Gepetto25 Gepetto25 Rog un sfat: In prima instanta am castigat si instanta a anulat procesul verbal de contraventie ca fiind netemeinic. Paratul a facut apel si a mentionat ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea de a invoca exceptii in apelul unei ord. pres. Username33 Username33 Buna. Sunt in cautarea unei opinii constructive de 100 de puncte : Intr-un dosar de fond (judecatorie) printr-o cerere reconventionala s-a cerut constatarea ... (vezi toată discuția)
Termen invocare exceptie in apel eugen82 eugen82 sint apelant-reclamant prin motivele de apel am invocat in principal nulitatea hotaririi si in subsidiar netemeinicia vreau sa invoc nulitatea pe cale de ... (vezi toată discuția)