avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua.

Bunica mea s-a recasatorit, dupa moartea primului sot. Cel de al doilea sot avea in proprietate un loc de casa, ridicase casa la momentul incheierii casatoriei, insa impreuna au construit mai multe anexe de-a lungul celor 30 de ani de casatorie. Nu au rezultat copii din aceasta casatorie, iar sotul nu are copii, ci doar frati, surori si nepoti de frate/sora. Cel de al doilea sot a decedat si exista posibilitatea sa existe un testament in favoarea unui nepot de frate/sora. In acest context, ce drepturi are bunica asupra casei, curtii si anexelor?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 11:42, 25 Septembrie 2015
In primul rand, trebuie sa existe acte pe acele anexe.
Nu exista acte, trebuie sa le faca, fie pe calea obtinerii autorizatiei de construire pentru intrare in legalitate, fie prin accesiune in instanta.
Deci bunica va avea jumatate din aceste anexe.

In ceea ce priveste terenul si casa:
Bunica va veni la mostenire cu fratii/surorile defunctului.
Daca nu exista testament, bunica ia 1/2.
Daca exista testament, bunica ia 1/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. de curând sora mea a murit. ea a fost căsătorită ... Marialuiza27 Marialuiza27 Buna ziua. De curând Sora mea a murit. Ea a fost căsătorită dar nu a avut copii. Soțul ei fiind mai mic cu 10 ani ..ea a decis sa ii facă testament sa ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unei case ancabrasov ancabrasov Buna ziua. Bunicul meu bun din partea mamei s-a recasatorit dupa decesul bunicii mele si a construit o casa cu noua lui sotie,ei doi nu au mai avut copii decat ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunici maladog maladog Mama decedata inaintea parintilor, sotul supravietuitor recasatorit. Prezinta vreun drept la mostenire din partea parintilor mamei, atat timp cat mama are un ... (vezi toată discuția)