Am restanta 1000 lei la IFN ...... Din discutiile avute cu ei le-am promis ca le platesc suma datorata, dar nu la valoarea care este stipulata in contract, ci la o valoare mai mica si mai de durata. In schimb, consultantul de credite aferent zonei in care locuiesc, imi lipeste aproape zilnic pe usa apartamentului si la intrare in bloc, stickere de genul "Domnul x sunteti dator la IFN......... suma de........" sau sunt amenintat ca imi opresc sotia pe strada (sotia stie de credit) si ii spun ei...ce am facut eu. Mai nou, copilul meu (10 ani) a fost "intervievat" la locul de joaca, de catre o doamna care, din descrierea copilului, seamana cu un fel de sef de la ICredit, asupra veniturilor familiei, a prezentei parintilor acasa si a dulciurilor pe care i le cumpar eu, plus 3-4 apeluri telefonice de amenintare zilnic. Consider ca au si exista parghii legale de recuperare a banilor, fara sa-mi deranjeze familia cum bine spune un domn avocat: "Nu avem calitatea de suspecti sau infractori, asa cum se exprima recuperatorii, ci avem calitatea de imprumutati care nu si-au mai putut plati darile avand in vedere o situatie economica nefavorabila, ori acest lucru nu ne face sa fiim buni de pus la zid, cum ar considera unii bancheri. Art. 208. – (2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Ce pot face?
Multumesc mult!
Se vorbeste ca va aparea o prevedere legislativa care va reglementa modul de actiune al recuperatorilor. Pana atunci, se vor folosi in continuare de mijloacele neortodoxe de recuperare. Suma datorata fiind mica ar fi bine sa o platiti ca sa scapati de aceste neplaceri.
In primul rand vreau sa stiu ce se poate face in legatura cu cei de la ICredit.Am avut un credit la ei...am avut intarzieri la acel credit...bine inteles m-au raportat in biroul de credit...acel credit a fost inchis pe data de 04/12/2018 iar cei de la ICredit refuza sa stearga datele din biroul de credit cat si stergerea datelor cu caracter personal. Din ceea ce spune legea priviind datele cu caracter personal legea 615/2016 art 17...la solicitarea clientului...socitatea are obligatia de a sterge toate datele negative din biroul de credit cat si din sistemele lor. in acest caz unde trebuie sa merg?
Inf-u paci!
emanuelbena
Acum 3 ani de zile am facut un imprut la un INF , Icredit mai pe scurt , am avut o intarziere de plata de 67 de zile deci cu 30 de zile mai mult decat prevedea ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate
szabojeno
Buna ziua,
in luna septembrie am primit o somatie de plata de la o socitate de telecomunicatii ca sunt restant cu o suma de bani, fapt care am contestat-o ... (vezi toată discuția)