avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Supliment la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Supliment la succesiune

In anul 2011 tatal meu a murit. La vremea aceea eu si mama am facut succesiunea pe toate bunurile mobile si imobile pe care le stiam ca exista atunci.
Ieri am fost la BRD sa-mi anulez un card si am aflat ca sunt imputernicita pe un cont al tatalui meu.
Am fost azi la notar sa intreb ce trebuie sa fac pentru a putea beneficia de acesti bani, eu si mama. Mi-au dat o lista de documente, aceleasi ca atunci cand am facut succesiunea.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- ce acte imi sunt necesare?
- cat este taxa notariala pentru acest supliment la succesiune?
- cum ar trebui redactat suplimentul acum pentru a include si alte "surprize" viitoare?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 15:11, 23 Septembrie 2015
suplimentul se face punctual pe bunuri descoperite ulterior, nu puteti evita alte surprize. Ca si acte va trebuie CI ul dvs si al mamei Certificatul de mostenitor anterior facut dup urma tatalui si extrasul de cont cu privire la suma de bani din contul tatalui. Se taxeaza la valoarea sumei.
Multumesc frumos de raspuns! La suma de 2900 ron cat ar trebui sa fie taxa?
Intrebati notarul care v a eliberat primul certificat. Acela este competent. Aici nu calculam onorarii si taxe.
Problema este ca nu pot vorbi cu notarul, personal. Am discutat la receptie cu secretara, care nu stia cum sa scape mai repede de noi. Am facut si o programare pentru saptamana viitoare cand mi s-a spus ca notarul ma asteapta cu DOSARUL cu toate actele din lista, ceeace eu cred ca nu este corect, deoarece am deja succesiunea facuta la ei. Asta mi-ati confirmat si dvs. mai sus. Eu am inteles ca nu calculati onorarii si taxe aici, dar vroiam sa stiu un procent, in mare, ca il calculez eu.
Multumesc mult de raspuns!
Nu se calculeaza la procent este un algoritm. Duceti va la notar si vi se va calcula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune- unic mostenitor Mmiha Mmiha Mama a murit in aprilie 2007 si tata a murit in 15 octombrie 2009, da saptamana trecuta, eu sunt singur la parinti, de la mama au ramas niste terenuri pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire firma ilinca007 ilinca007 salut , urmeaza sa mostenesc un srl , asociat unic fiind mama mea , in statutul firmei se precizeaza ca firma isi poate continua activitatea prin mine fiind ... (vezi toată discuția)
Mostenire cont bancar simion lenuta simion lenuta Intrebare: Tatal meu a deschis un cont la banca [editat] unde sa i se vireze sumele de la [editat] fara sa puna pe nimeni imputernicit. Tatal meu a murit iar ... (vezi toată discuția)