Buna ziua,
Revin la dvs si reamintesc problema: mama s-a mutat in locuinta tatalui meu decedat, din care ea detine 1/3 si eu restul (succesiune facuta, eu platit#-o). De aprox. 3 ani nu a achitat la intretinere decat 200 lei in total, asa incat restantele si penalitatile s-au tot adunat. Ne-a chemat administratorul, am semnat amandoua ca achitam suma in 2 ani, ca sa nu pierdem casa si eu am platit, in fiecare luna, timp de un an de zile. Ea, nimic. Acum se apropie termenul si eu nu mai fac fata. Cresc singura 2 copii, am si eu credite, ce mai, nu-mi pot permite sa mai platesc datoriile ei. Ma gandeam sa vand casa si sa achit datoriile la administratie. Pot? Bine, ea nu e de acord, dar poate reusesc s-o conving. Daca nu, ce se va intampla cand expira termenul pana la care trebuia achitat? Multumesc.
Daca bunul imobil prin succesiune a revenit atat dv cat si mamei dv,nu puteti instraina bunul imobil fara acordul mamei
Daca aveti debite acumulate la asociatia de proprietari nu veti putea vinde deoarece aveti nevoie de adeverinta de la asociatia de proprietari ca nu detineti debite
Daca nu solutionati amiabil plata debitului acumulat ,asociatia de proprietari va demara procedura de recuperare prin instanta de judecata-situatie care posibil sa genereze obligatii financiare suplimentare prin obligarea dv la plata de eventuale cheltuieli de judecata=
onorariu avocat
Incercati sa achitati debitul,pntru ca altfel riscati sa ajungeti la executare silita ,respectiv sa pierdeti apartamentul
@d12d,
Eu cred ca puteti va vindeti ceea ce va aprtine. Mergeti la un notar si explicati-i situatia. Eu, de exemplu, daca ar fi apartamentul in zona mea, as cumpara partea dumneavoastra, adica 2/3 din apartament, in anumite coinditii legale si daca pretul e convenabil.
Mai este si varianta sa discutati cu presedintele asociatie si sa fiti alaturi de el. Presedintele sa actioneze in judecata pentru restante, ca castige procesul, sa apeleze la execuitor, sase scoata apartamentul al vanzare, sa se vanda si sa va luati 2/3 din bani.
faceti cerere de iesire din indiviziune fata de mama dvs. astfel veti imparti apartamentul si, daca ea vrea sa il pastreze, obligatiile de plata ii vor apartine in mod exclusiv.
Multumesc tuturor pt raspunsuri, insa
@ynocentta: stimata doamna, am achitat un an de zile, dar abia am platit restantele acumulate pana in 2013, iar suma tot creste (dobanzi, penalitati etc), eu nu mai pot tine pasul; si pana la urma, trebuie si eu si copiii mei sa traim, nu ma pot indatora ani de zile la o banca, pt datoriile mamei, chiar nu mai pot plati! Intrebam mai sus (si) ce se va intampla concret, in acest caz, care sunt pasii si in ce masura pot avea un cuvant de spus in privinta pretului cu care se va vinde apartamentul.
@Adriantot: din pacate, relatia cu administratia e foarte proasta, desi eu una nu cunosc motivul. Banuiesc ca lipsa de comunicare si piedicile care mi se pun ar putea avea la baza dorinta unora dintre vecini de a achizitiona apartamentul la un pret foarte mic, atunci cand ma voi afla in imposibilitate de plata a restantelor. Deci, din pacate, o colaborare cu administratia este exclusa.
@romibaro: cererea de iesire din indiviziune...ce presupune, mai exact? Una din noi pastreaza casa si achita o sulta, asta este? Sau..cum "impartim apartamentul"? Oricum, ideea este ca ea nu dispune de bani, sa-mi plateasca mie, si pana la urma, restantele in sarcina cui ar reveni?
Multumesc mult si apreciez sfaturile dvs., eu sper sa fie o cale de a vinde apartamentul la un pret decent, asta e singura mea speranta. E trist si e pacat ca s-a ajuns aici, dar as vrea sa stiu daca poate iesi macar un lucru bun (respectiv, pretul de vanzare) din toata povestea asta.