avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita dupa divort
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita dupa divort

in timpul casatoriei cu sotul meu am facut niste credite de nevoi personale la mai multe banci in valoare totala de vreo 40000 ron,doua credite pe numele meu si trei pe numele sotului ,fiecare prezentand adeverinta de la locul sau de munca.De jumatate de an am divortat,nefacand partajul,din lipsa de bani.Eu am platit creditele de pe numele meu,el nu le-a mai platit pt ca nu mai lucreaza si am inteles ca a fost actionat deja in judecata pt executare silita,procesul nu s-a terminat inca,si nu stiu exact date despre proces.Avem in comun apartamentul si bunurile din casa.Ce se va intampla in caz de executare silita cu partea mea de casa?Au dreptul sa scoata casa la licitatie daca nu este numai proprietatea fostului sot ci si a mea?Ce ma sfatuiti?Am si un copil in intretinere
Cel mai recent răspuns: micutam , utilizator 20:23, 31 Iulie 2009
eu v-as sfatui sa faceti partajul cat mai curand .
incercati sa-l convingeti pe sotul dvs sa renunte la partea sa din casa, in favoarea dvs ., cu dreptul sau de a primi sulta .
puteti incheia in acest sens o tranzactie , o depuneti in instanta si la primul termen va prezentati amandoi, o semnati in fata judecatorului si gata.
nici nu dureaza mult, se judeca la primul termen si dvs deveniti unic proprietar .
mai mult imobilul nu va mai putea fi executat , intrucat dvs veti fi proprietar , iar asa cum ati specificat in speta de fata , sunteti cu toate ratele la zi . ;)
de asemenea, inca va incadrati in termen pt a plati taxa de timbru aferenta partajului, aceea de 19 ron , iar nu de 3% din valaorea masei partajabile, care va intra in vigoare in cateva luni .
puteti apela la un avocat sa va redacteze tranzactia .
nu pot incepe un partaj pt ca acest proces ar putea incepe undeva in septembrie,octombrie si mi-e teama sa stau pana atunci.As vrea sa fac un act de vanzare-cumparare la un notar ca e mai rapid,dar nu sunt sigura ca e bine si daca se poate acest lucru fara sa fiu afectata mai tarziu.Ma sfatuiti?
ok. va referiti la vanzare-cumparare catre o terta persoana ?
pentru ca vanzarea intre soti este interzisa prin lege, fiind exclusa deci o astfel de posibilitate .
se poate si asa , dvs si sotul vindeti casa unei persoane de incredere ( unuia dintre parintii dvs de ex . ) , iar ulterior persoana respectiva va poare revinde imobilul dvs . iar in acest caz, fiind unic prorpietar banca nu va avea ce sa execute .
aceste vanzari succesive o sa va coste insa ceva , dar este de preferat decat sa fiti executati silit.
daca va grabiti si spuneti ca nu puteti astepta pana -n septembrie de ex , se paote proceda la partajarea imobilului si la notariat .
daca cadeti de acord cu sotul, mergeti la notar si incheiati o tranzactie . dvs ramaneti cu imobilul , avand obligatia sa-i platiti sulta corespunzatoare sotului . aceasta procedura nu dureaza mult, se paote realiza in aceeasi zi chiar .
iar aceasta varianta este mult mai ieftina.
buna seara si multumesc.Nu am fost inca la un notar caci mai intai as vrea sa ma informez.Eu as vrea sa pot face tranzactia (partaj la notar de comun acord)dar in asa fel incat sa nu se specifice in act ca eu urmeaza sa-i dau fostului sot diferenta de bani in rate(sulta),caci asa as fi nevoita in scurt timp sa dau acesti bani bancilor obligatoriu.Pe cand daca as face un act separat in privinta diferentei de bani(ca o forma de imprumut)ar trebui sa-i dau direct fostului si cu el as scoate-o mai usor la capat caci i-as da cum as putea.Nu stiu daca gandesc bine si daca e posibil,de aceea cer ajutorul aici.va multumesc pt eventuale raspunsuri.
rog din suflet pe cineva specializat sa ma ajute!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sulta partaj pentru un apartament executat silit Parisien Parisien Buna ziua!In urma cu un an de zile,m-am inteles cu fosta mea sotie sa facem partajul apartamentului,prin care ea se obliga sa imi achite o sulta in valoare de ... (vezi toată discuția)
Partaj notar danaru danaru Buna seara, As dori si eu o informatie...Am hotarat sa facem partajul la notar: un apartament ipotecat, credit imobiliar pe 22 de ani si o masina, tot cu ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, banca, credit prima casa. 123soare 123soare In urma divortului am ramas cu un credit la banca pentru un apartament luat prin prima casa, creditul este luat impreuna cu fostul sotul. eu nu mai stau in ... (vezi toată discuția)