avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate

Buna ziua!

Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi raspunde la urmatoarea intrebare:
- in urma decesului autorilor, au ramas doi mostenitori. De comun acord si-au facut Certificate de mostenitori, fiecare stabilindu-si loturile pe care urmeaza sa le detina.
Care sunt pasii (si daca sunt mai multe posibilitati) avand in vedere ca au trecut cca 10 ani de la moment, ce trebuiesc urmati pentru a-si face actele de proprietate.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marina72 , utilizator 10:17, 25 Septembrie 2015
Buna ziua,
Daca cei doi au dezbatut succesiunea trebuie sa-si intabuleze dreptul adica sa isi faca cadastrul si apoi intabularea tuturor imobilelor.
Multumesc pentru raspuns!
Da, succesiunea a fost dezbatuta la notariat, cred ca asta a insemnat prin emiterea certificatelor de mostenitori?
Insa, la masuratoarea suprafetei de teren diferenta fata de acte este in MINUS cu cca 9%.
In situatia aceasta pentru a face documentatia de cadastru are nevoie de semnaturile vecinilor?
Primaria solicita declaratii pe proprie raspundere din partea vecinilor precum ca nu sunt in litigiu cu respectivii?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte succesiune liviana2001 liviana2001 Buna ziua, vreau sa va intreb daca pentru succesiune imi trebuie cartea funciara pentru casa.Sotul a decedat in urma cu 4 luni si am ramas mostenitori sotia si ... (vezi toată discuția)
Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea ... Adevar2 Adevar2 Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea cu partaj? Bună ziua!Vă rog respectuos să mă ajutați cu un răspuns pentru ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren din succesiunea pe bunicii de pe tata care traieste, mama si sora traiesc si ele nuc23 nuc23 Cumparare teren din Succesiunea pe bunicii mei, tata, mama, sora traiesc Am imputernicire sa-l reprezint pe tata la dezbaterea succesiunii si partajul ... (vezi toată discuția)