buna ziua am si eu o intrebare in legatura cu pensie de intretinere.fostul sot este angajat in tara are salariu minim pe economie dar lucreaza in strainatate si este platit diurne vreau sa stiu dak pensia va fi stabilita in fuctie de tot venitu pe care il are adica si diurne va multumesc :(
Dacă puteți dovedi veniturile eu zic că se pot lua în considerare atâta vreme cât au un caracter de continuitate. La stabilirea obligației de întreținere se ține seama numai de veniturile cu caracter permanent. Diurna va fi avută în vedere atunci când, în raport de specificul muncii, veniturile salariale sunt completate cu diurnele de deplasare, care sunt lunare și reprezintă o constantă
.
Salut.
Într-o interpretare strictă, diurna nu este supusă impozitării (nu sunt la curent cu prevederile noului cod fiscal în această materie) și în atare condiții nu poate fi asimitată venitului obținut prin muncă, fiind considerată ca o sumă de bani ce acoperă necesității beneficiarului pe timpul delegării ori după caz detașării.
Părerea mea este în sensul că suma de bani ce îmbracă forma diurnei nu poate fi luată în calcul la stabilirea pensiei de întreținere a minorului.