avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine este vinovatul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine este vinovatul?

Buna ziua,

Tatal sotului meu a decedat in 1998, iar in 2000 sa dat legea ca cei care au avut paduri pot veni la primarie sa faca o cerere pt a isi primi padurea inapoi.Cum sotul meu era mostenitor dupa decesul tatalui el nu a stiut de treaba asta,iar cei de la primarie nici nu iau trimis vreo informare precum ca ar trebui sa vina sa faca cerere pt a isi dobandi padurea in locul tataului decedat.
Intrebarea mea este cine este de vina cei de la primarie ca nu la anuntat pe fiul tatalui decedat sau nu au nici o legatura cu asta?
In schimb unchiul care era al doilea mostenitor a stiut de treaba cu paduriile si sa dus la primarie si si-a facut cerere si a primit un hectar de padure, iar noi cand ne duceam sa platim impozitu plateam si padurea unchiului pt ca asa ne puneau cei de la primarie,pana am descoperit noi si nu am mai platit dupa aceea.
Ce putem face in asemnenea cazuri?
Multumim.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:35, 24 Septembrie 2015
Suplimentarea masei partajabile, printr-o acțiune civilă, unde soțul poate solicita cota parte ce-i revine din suprafața împădurită.
si cum pe noi cei de la primarie ne-au pus sa achitam mai mult la impozit pentru ca eu au gresit !
ce putem face in acest caz?
mutumim.
Dar ce anume doriți să realizați?
Nu trebuia nimeni sa aibe grija de interesul dvs,trebuia sa va interesati dvs, nu era obligatia primariei sa aibe grija de drepturile dvs.In primul rand va trebuie certificat de mostenitor.Daca nu ati facut cerere ptr.resituirea padurii in termenul legal,s-a prescris dreptul dvs.de a solicita restiuirea padurii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune daniel2d daniel2d buna seara. pe scurt problema mea este urmatoarea: -mama mea are un titlu comun de proprietate cu un frate, decedat din pacate, in suprafata de aprox. 2,5ha ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire,succesiune, partaj casa,pamint si padure doior doior Bunica(mama mamei mele) a murit in 1990 si nu au ramasca mostenitori decit unchiul meu cu sotia si cu copilul acestora , cu mine si fratele meu sa împartim ... (vezi toată discuția)
Teren mostenit stefant84 stefant84 Salut. Ma confrunt cu urmatoarea problema: Unchiul viitoarei mele sotii este de acord sa ne dea un teren. Acest teren are suprafata de 2500 m2. Dupa ... (vezi toată discuția)