Sunt angajata unei francize a unei multinationale, dar in prezent sunt incadrata in concediu de risc maternal.
Astazi m-au contactat telefonic de la munca pentru a-mi spune ca trebuie sa ma prezint la serviciu sa-mi dau demisia, pentru ca din data de 01.10.2015 franciza nu va mai avea domeniu de activitate fiind preluata de "firma mama" si ca eu voi fi angajata de respectiva multinationala.
Din cate stiu eu o persoana aflata in concediu de risc maternal sau de crestere copil nu poate fi demisa sau concediata...asadar intrebarea mea este urmatoarea:
Ma poate afecta in vreun mod aceasta demisie si apoi reangajare, voi putea beneficia de indemnizatia de crestere copil?
1. Art.60 C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
...
d) pe durata concediului de maternitate;
... (2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
Demisia este un act unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
Prin urmare, un salariat isi poate da demisia pe durata concediului de maternitate sau a CCC.
2. Incetarea unui c.i.m. si incheierea imediata a unui c.i.m. nou nu va afecteaza dreptul dvs de a beneficia de indemnizatia pentru CCC.