Am consultat un avocat in ceea ce priveste impartirea bunurilor si mi s-a spus ca in situatia in care de comun acord am convenit sa impartim bunurile fara inceperea unui partaj va trebui sa platesc niste taxe.As vrea sa stiu in ce consta acestea.Am inteles ca dupa ultima reglementere a legii va trebui sa platesc 3% din valoarea bunurilor impartite.Este adevarat?Cine stabileste aceasta valoare?
Daca tot ati consultat un avocat de ce nu l-ati intrebat ce reprezinta aceste taxe??
In cazul unui partaj judiciar sau voluntar nu se datoreaza impozit ....iar d-voastra vorbiti, din cate imi dau seama, de un partaj voluntar deci nu se pune vorba de taxe de timbru....poate atat este onorariul avocatului si al notarului:-/:O.....
In situatia dvs.puteti formula o intelegere intre parti, care va face parte integranta din hotararea judecatoreasca de partaj,conform art.271 c.pr.civ..Hotararea care se va pronunta va exprima vointa expresa a partilor si va fi definitiva.Termenul de solutionare este foarte scurt(chiar de la primul termen la care partile au fost legal citate)si aceasta reprezinta un avantaj pentru dvs.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj
Adela A
Buna ziua! As dori sa va intreb care este cea mai simpla si mai ieftina cale de a realiza partajul intre mine si fostul sot, in conditiile in care divortul ... (vezi toată discuția)