avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intampinare apel si Obligativitate reprezentare de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intampinare apel si Obligativitate reprezentare de catre avocat

Buna seara,

Am castigat un proces pe fond cu Politia Rutiera (am contestat un proces verbal pentru un accident soldat cu zgarieturi in care am fost scos vinovat). Primul termen a fost in Iunie 2014. Paguba nu a depasit 100 de lei la niciunul dintre noi dar am tinut foarte mult la dreptate. Astazi ma gandesc ca mai bine stateam in banca mea si nu mai contestam nimic. In proces m-am reprezentat singur. Amenda primita am platit-o a doua zi dupa accident.

Politia Rutiera a depus apel iar astazi mi-a venit de la Tribunalul Bucuresti o scrisoare care contine o "Comunicare Adresa" prin care mi se cere sa depun intampinare la Apelul formulat de rutiera, in caz contrar nu mai pot propune probe si invoca exceptii.

Vreau sa va intreb daca este absolut necesar sa depun o astfel de intampinare si ce ar trebui sa scriu in ea. Nu doresc decat sa fie mentinuta hotararea primei instante.

Si mai vreau sa va intreb daca este absolut necesar sa fiu reprezentat de un avocat ( motivul pentru care as ezita fiind strict financiar. amenda fiind mica).

Va multumesc si va doresc o seara placuta.
Cel mai recent răspuns: Apollo11 , utilizator 20:15, 29 Noiembrie 2018
Scrieti exact ce ati scris si pe acest forum, ca doriti sa se pastreze sentinta respectiva; nu mai exista in prezent obligativitatea reprezentarii in apel de catre un avocat!
Va multumesc, inseamna ca trebuie sa ma gandesc la un raspuns, sper sa nu o dau in bara. :)
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin intampinare combateti fiecare motiv de apel in fapt si in drept si solicitati sa fie respinse (reluati apararea de la fond). De asemenea, apreciati hotararea instantei de fond ca legala si temeinica si solicitati respingerea apelului ca nefondat. Depuneti eventuale inscrisuri ce nu au fost depuse la fond. Solicitati judecarea in lipsa si trimiteti prin posta cu scrisoare recomandata si aviz de primire. Aveti grija ca data postei sa fie in termenul comunicat (de regula 10 zile de la comunicare). Politia va primi intampinarea si va formula sau nu, raspuns la intampinare, prin care va cauta sa combata sustinerile d-voatra. Acesta nu va mai fi comunicat, urmand sa luati cunostinta de el de la dosarul cauzei. Dupa aceasta procedura veti primi o comunicare cu primul termen de judecata. E la latitudinea dumneavoastra sa va prezentati sau nu in instanta. Cautati pe Google un model de intampinare la apel. In rest bafta.
Va multumesc foarte mult pentru informatii. Am gasit aseara un model, voi lucra pe el.
Sunt intr-o situatie similara cu ce s-a prezentat mai sus, am castigat pe fond cu politia rutiera si am primit acum acasa faptul ca politia a depus apel. Trebuie sa depun intampinare la apel dar nu prea am la ce pentru ca la motivatia apelului, cei de la Politie au scris "Precizam faptul ca in conformitate cu precederile art. 34 alin . 2 din OG 2/2001, motivele de apel le vom preciza ulterior" (si nici o alta informatie in plus). Cum poti depune apel fara sa motivezi macar de ce il depui ???
Cum ar trebui sa sune intampinarea mea in acest caz ? (sau unde pot gasi un model contra-cost ? ). Precizez ca la fond am castigat la primul termen si pentru ca politia nu a depus nimic, desi au fost citati de 2 ori conform spuselor judecatorului (nici nu aveau ce, sunt clar nevinovat, de asta sunt socat ca acum au depus apel desi la fond au facut non-combat) . Va multumesc mult.
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2018
Apollo11, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare apel - procedura si loc depunere Apollo11 Apollo11 Buna ziua, Am castigat un proces pe fond cu politia rutiera si am primit acum acasa faptul ca politia a depus apel. Am rugamintea la d-voastra sa ma ajutati ... (vezi toată discuția)
Precizari scrise in dosarul aflat pe rol ANDCAT ANDCAT -sunt in proces cu Casa Judeteana de Pensii ,am depus la tribunal o cerere prin care am solicitat anularea unei decizii emise de catre aceeasta,la primul ... (vezi toată discuția)
Scrisoare de inaintare AurelOlteanu AurelOlteanu Buna ziua, Prietenei mele i a fost suspendat permisul si a primit si 10 puncte de penalizare, insumand 1450 lei. Ambele sanctiuni au fost scrise pe acelasi ... (vezi toată discuția)