avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducerea programului de munca in perioadele de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducerea programului de munca in perioadele de vacanta ale copiilor

Buna ziua. Stiu ca in cazul mamelor cu copii minori(nu stiu exact pana la ce varsta), in perioada vacantelor de vara, dar si in perioadele sarbatorilor de iarna cand cresele, respectiv gradinitele sunt inchise(vacanta), mamele pot beneficia de reducerea programului de munca la jumatate fara a li se diminua din salariu.
Imi puteti spune va rog care este reglementarea legala care prevede acest lucru?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:46, 29 Septembrie 2015
Confrom Noului Cod al Muncii, programul de lucru se poate reduce doar pentru gravide şi mamele care alăptează.
@eu.ro.lex
Care este prevederea din Codul Muncii care se refera la asa ceva?

@ smileylory
Nu exista text de lege care sa mentioneze ceea ce ati postat dvs.
Sunteti sigur? La mine la munca se acorda acest drept mamelor cu copii de 2-4 ani. In luna august cand sunt inchise cresele aceste mame pleaca la ora 13 in conditiile in care incep munca la ora 9:30 si nu-si iau pauza de masa(in concluzie dupa 4 ore)
Sunt foarte sigur cand afirm ca nu exista act normativ care prevede asa ceva.

Probabil ca exista in reg.intern sau in ccm aplicabil angajatorului asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program redus mira-j mira-j Pentru mamele care se intorc mai devreme de doi ani din ccc la munca , in cazul meu bebe 7 luni, mai exista program redus cu 2 ore pentru alaptat? Pana la un ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil mihaela_simi mihaela_simi Cat timp are dreptul mama la program de lucru redus (6 ore) la intoarcerea din concediul de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Lege pt mame necasatorite letitziaS letitziaS Exista o lege conform careia mamele singure(necasatorite) au program mai scurt la serviciu?va multumesc (vezi toată discuția)