avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ridicarea interdictiei de a parasi tara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ridicarea interdictiei de a parasi tara

Buna seara! Anul trecut in luna octombrie 2014 am fost condamnat definitiv la 3 ani cu suspendare pentru trafic de droguri si grup infractional. In sentinta am primit si cateva obligatii: sa prestez o munca in folosul comnitatii, sa.mi achit cheltuielile civile, sa merg lunar la serviciul de probatiune si sa nu parasesc teritoriul Romaniei fara acordul instantei.. Mi.am indeplinit toate obligatiile iar acum am primit un contract de munca in strainatate. Am depus o cerere in care am cerut instantei ridicarea acestei masuri aceea de a nu parasi tara. Intrebarea mea ar fi: Am sau nu sanse sa imi fie aprobata cererea, am nevoie sa imi angajez avocat? Poate cineva mai cunoaste un caz asemanator si imi poate da un raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2015
Ciucurel1012, utilizator
Este hazardat a ne exprima aici pe forum ,in lipsa documentelor din dosar
Numai instanta de judecata este competenta sa analizeze documentele din dosar,atitudinea dv si sa dispuna solutie legala
Este clar ca nimeni nu poate sa imi spuna "da, o sa iti fie aprobata", insa eu nu asta cautam. Am pus aceasta intrebare crezand ca cineva mai cunoaste un caz asemanator si imi poate da niste detalii, oricum multumesc pentru raspuns!
Avand in vedere ca ati indeplinit masurile fixate de catre instanta, avand in vedere atitudinea dvs. cat si faptul ca doriti sa va castigati existenta (contractul de munca mentionat) este posibil sa vi se incuviinteze ridicarea interdictiei de a parasii tara. Cererea de ridicare a controlului judiciar trebuie sa contina motivele temeinice pentru care solicitati ridicarea interdictiei de a parasi tara, fara ca sa uitati sa mentionati ce prejudicii vi s-ar produce, daca vi se respingere cererea..
Multumesc pentru raspuns! Am nevoie de aparator la aceasta sedinta?
Vi se va asigura un aparator din oficiu, daca nu veti avea unul angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cu supraveghere Stinga mihai Stinga mihai Buna ziua as dori sa stiu ce poate face anul asta am primit o pedeapsa cu suspendare de 1an si 8 luni si supraveghere pana in 2020 adica 3ani si ... (vezi toată discuția)
Interdictia de a parasi tara pe perioada suspendarii sub supraveghere ValentinPantazica ValentinPantazica Salutare! Am primit 3 ani cu suspendare sub supraveghere si 100 de zile in folosul comunitatii pentru o infractiunea de distrugere Art.253 , al.1 si 4 , si ... (vezi toată discuția)
Incalcarea termenului de a parasii tara Valentin19932 Valentin19932 Salut. Acu ceva timp am fost acuzat de braconaj , iar pedeapsa mea a foat de 2 ani cu suspendare , 60 ore in folosul comunitatii si interdictie de a iesi din ... (vezi toată discuția)