avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cum se calculeaza concediul medical?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cum se calculeaza concediul medical?

Buna seara as dori sa stiu daca concediul medical se calculeaza in functie de venitul ultimelor 6 luni ?Se mai ia in calcul venitul ultimelor 6 luni chiar daca intre timp mi-am schimbat locul de munca?Multumesc
Cel mai recent răspuns: maria1230 , utilizator 22:32, 15 Octombrie 2015
OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate
Art. 10
(1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni
din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
....

Prin urmare, pentru calculul indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca se ia in calcul media veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare.
Calculul a ramas la fel: se face media ultimelor 6 luni, inclusiv de la vechiul loc de munca.
Buna seara,am avut 21 de zile de concediu medical iar angajatorul mi-a platit 370 de ron pentru el in conditiile in care eu am avut salariu brut declarat in ultimele 8 luni intre 2.000 si 4.000 de ron..Cum pot rezolva situatia pentru a-mi primi si restul de bani ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal 2018 Hurmuzalina Hurmuzalina Buna ziua,am cateva nelamuriri in legatura cu concediu,la cate luni se poate intra in concediu prenatal de drept,eu am acu 6luni,mentionez ca nu am avut ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc 2015 Gabineg Gabineg Buna seara, Am citit ultimul dvs articol si am vazut ca suma indemnizatiei este de 85% din media ultimelor 12 luni ale veniturilor nete. Pana acum nu era din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu mediu medical - interpretare ordonanta Enicike Enicike O persoana angajata de la 01.07.2013 aduce certificat medical in august. Persoana respectiva a fost inainte in somaj. Daca stagiul minim pt. concedii medicale ... (vezi toată discuția)