avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare apa calda -refuzul presedintelui asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare apa calda -refuzul presedintelui asociatiei

Buna ziua,
Detin un apartament in Bucuresti, de mai mult de 10 ani. De cind am cumparat acest apartament, debransat de la caldura asociatia a avut un comportament incorect. Locuind in strainatate apartamenul este gol, consum 0 la toate: gaz, curent, apa rece, apa calda.In fiecare an m-am trezit cu surprize vesnic bani si iarasi bani ( refacut terasa de doua ori, caldura de plata chiar daca era debransat.. etc). Practic casieri, presedintele asociatiei s-au schimbat dar comportamentul s-a transmis.
Anul acesta am cerut si debransarea de la apa calda, cerera a fost semnata dar dupa ce au venit si au sigilat pe documente am avut nevoie din nou de semnatura asociatiei. Raspunsul a fost semnam numai daca ne lasati sa spargem in apartament sa schimbam tevile de caldura. Cind am cumparat apartamentul debransat am fost obligata sa scimb tevile comune de incalzire la sufragerie, dormitor, baie pe banii mei pentru motivul ca erau gaurite, instalatia de scurgere pana in subsol la baie si bucatarie pentru ca refula . Am cerut sprijinul asociatiei dar mi-au raspuns ca oamenii nu au bani. Acuma dupa ce am refacut apartamentul, am inchis tevile comune si am pus parchet ma obliga sa sparg. Este legal ? Presedintele nici nu vrea sa vorbeasca cu mine la telefon ( mi-au spus ca telefonul este privat !) Mi-au spus ca vecinul meu nu are caldura in sufragerie .Problema nu poate fi de la mine caci nu am modificat nimica, Daca el avea caldura inainte trebuie sa aiba si acuma ca toti ceilalti vecini. Nu am putut verifica in vara daca este adevarat sau este doar un pretext.
Cum se poate rezolva problema ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:44, 26 Septembrie 2015
Chiar daca apartamnetul nu este locuit,fiind vorba despre imobil de locuit in comun,
proprietarul este obligat sa achite lunar c/v parti comune=reparatie terasa,etc
Dispozitiile in vigoare care guverneaza functionarea asociatiilor de proprietari,L nr 230/2007 prevead

Art. 14. - Proprietarul este obligat să menţină proprietatea sa individuală, apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, în stare bună, pe propria cheltuială. Niciun proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individuală a celorlalţi proprietari din condominiu.
Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat să accepte accesul în apartamentul sau în spaţiul său al unui delegat al asociaţiei, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spaţiu. Fac excepţie cazurile de urgenţă, când accesul se poate face fără preaviz.


Este de preferat sa permiteti accesul in apartament pentru inlocuire instalatie comuna,astfel incat sa diminuati eventualele prejudicii care s-ar putea produce daca inlocuirea instalatiei ar fi executata prin taierea acesteia de la etajele superior si inferior apartamentului dv






~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile furnizorului de agent termic si al asociatiei de proprietari Dal99 Dal99 Locuim intr-un apartament care nu are in fiecare incapere calorifere. Am depus o cerere catre presedintele de asociatie, prin care am cerut sa platim caldura ... (vezi toată discuția)
Costuri caldura tevi prin apartament GeoLic GeoLic Buna ziua. Am de mai multa vreme o nelamurire legata de acele tevi care trec prin apartament si pentru care sintem taxati pentru asta. In primul rind : daca ... (vezi toată discuția)
Vecinul a obturat aerisirea de la canalizare achif achif Buna ziua Am o problema cu vecinul de sus care a obturat aerisirea de la canalizare si cand trage apa la toaleta imi ia toata apa din sifon (miroase de mor) , ... (vezi toată discuția)