avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abuz de functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abuz de functie

Buna ziua
este prima data cand postez pe acest forum asa ca sper sa fie in categoria care trebuie. Ce mi se intampla? Am 28 de ani si lucrez intr-un Institut de Cercetari, unde am functia de cercetator stiintific. Ca sa o iau cu inceputul am avut niste contracte de cercetare unde au pontat 15-20 de persoane dar am muncit 2-3. Atunci cand am solicitat sa munceasca toti care primesc bani am inceput sa fiu supus unei adevarate campanii de discreditare, umilire, jignire de catre Directorul de Departament (care era si responsabilul proiectului dar nu a facut nimic concret din punct de vedere stiintific). Nu mi s-a spus nimic in fata dar alti colegi au fost amenintati cu concedierea daca mai vorbesc cu mine. M-a jignit in tot Institutul, facandu-ma prost si nu numai (chiar nu pot reproduce toate injuriile). Acest "om" induce o anumita stare de frica in angajati vis-a-vis de relatia cu mine, in sensul ca primesc tot felul de raspunsuri de gen "nu vreau sa ma vada ca vorbesc cu tine ca mi-e frica sa nu ma dea afara" sau daca primesc o informatie mi se spune "sa nu cumva sa afle ca stii de la mine". A vrut pe parcursul contractelor de cercetare mentionate sa faca anumite "ajustari" la instalatiile de sinteza, care ar fi pus in pericol sanatatea celor care lucrau. Nu am fost de acord si mi s-a raspuns "eu sunt Director si tu faci ca mine ca daca nu ma supar si sa vezi tu ce patesti". Intr-un final s-a potolit pana cand s-au terminat si predat lucrarile si s-a vazut "cu sacii in caruta". Dupa aceea, cam din martie a inceput aceasta campanie de denigrare de care spuneam. Personal, mi-am vazut de treaba si in continuare, dar acum au inceput sa ma lase nervii, sa intru intr-o stare depresiva, cat despre tulburari de somn sau vorbit singur nu mai spun. Din partea conducerii sau a altor persoane din Institut pot spune ca primesc raspunsuri de genul "te-ai gasit acum tu sa il schimbi? asa a fost de 20 de ani de cand e aici". Pot sa il dau in judecata?Este posibila inregistrarea flagranta pentru a folosi ca proba in justitie? Ma pot adresa ITM-ului? Sper ca ma puteti ajuta pentru ca personal imi vine sa il strang de gat cateodata. Ca sa fiu inteles, nu as vrea nici sa plece el, nici sa plec eu. Vreau sa se corecteze si sa nu se mai creada pus pe viata in functia respectiva. Personal am dedicat peste 1000 de nopti muncii in acest Institut ca sa vreau sa plec, dar nici in conditiile astea nu se poate lucra. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: wallhala , utilizator 07:29, 17 Iulie 2009
Buna ziua.

Din pacate cu totii am avut de-a face cu astfel de oameni. :">

Ceea ce doriti dumneavoastra cred ca se poate rezolva cu o discutie serioasa cu conducerea institutiei si cu domnul director pentru a pune lucrurile la punct.
Acesta ar fi un prim pas si d-abia dupa aceea ati putea sa va ganditi la a apela la instanta de judecata (aceasta in conditiile in care va prezentati cu un caz temeinic documentat, cu martori).
Presupun ca "zile negre" nu va face numai dumneavoastra, asa ca ca o actiune in masa, o discutie deschisa ar putea salva situatia.


Va doresc zile mai bune
Problema este, legat de "martori", ca asa cum se intampla peste tot in cercetare, unii muncesc iar marea majoritate nu. muncesc 20 ca sa traiasca 200, pentru ca "trebuie sa traim toti". Iar cei care nu fac nimic toata ziua decat sa citeasca ziarul, sa mearga la cumparaturi sau sa faca de mancare sunt santajabili, pentru ca altceva nu stiu sa faca. Daca ii ameninta respectivul ca ii da afara ei sunt constienti ca nu ii mai ia nimeni. Prin urmare tot in capul meu se sparg toate, pentru ca "eu sunt mai tanar, imi mai gasesc de lucru chiar nu ma simt sa plec odata?". Deci pe asemenea martori nu te poti baza. Cand am mai ridicat odata problema mi s-a spus de catre conducere "ai dreptate in ce zici dar el e Director si conduce cum vrea" si am primit mustrare scrisa. Problema este mult mai complexa si este legata de toata cercetarea unde niste dinozauri au furat banii statului, iar acum tinerii au de pierdut fiind supusi la astfel de persecutii si, la o adica, tot noi trebuie sa repunem acest domeniu pe picioare.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref. daune solicitate de angajator leo2003 leo2003 Povestea este urmatoarea: In institutul unde lucrez s-au organizat examene pentru gradul profesional de Cercetator Stiintific. Dupa luarea exeamenului, ... (vezi toată discuția)
Functionar public de conducere -sef gimimic gimimic Sunt functionar public cu atributiuni printre care si cfp. Lucrez intr-o unitate din subordinea primariei. Sefa mea care este si dansa functionar public a ... (vezi toată discuția)
Salarizare personal numit temporar in functii de conducere silvanus silvanus La institutia unde lucrez, un muzeu judetean, avem urmatoarea situatie: directorul adjunct s-a pensionat recent, si in locul lui doresc promovarea unui ... (vezi toată discuția)