avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Şanse contestare PV
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Şanse contestare PV

Bună ziua/seara! Îmi puteţi oferi puţin ajutor în legătură cu contestarea unui pv?
Există ceva erori în el, însă mi-ar fi de un enorm ajutor o părere specializată în legătură cu şansele reale de anulare. Aştept o replică, urmând să trimit un scan al pv respectiv. Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Andrei6 , utilizator 18:47, 29 Septembrie 2015
1. În acest caz, ce anume aş mai putea ataşa la dosar pentru consolidare şi sporirea şanselor de a obţine anularea?
2. În urma depunerii acestei contestaţii, va urma un proces la care să fiu prezent şi să reiau cele spuse în PV?
3. Dacă îmi va fi respinsă contestaţia, sunt nevoit să plătesc anume cheltuieli de judecată?
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2015
Andrei6, utilizator
1. Motivele pe care le-aţi arătat aici vor duce la anularea procesului-verbal de contravenţie doar dacă puteţi dovedi că încheierea lui v-a produs o vătămare care poate fi înlăturată doar prin anularea actului sancţionator.

Potrivit art. 17 din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, doar lipsa a patru mențiuni atrage nulitatea absolută a unui proces-verbal de contravenție, iar aceste menţiuni sunt următoarele:
- numele, prenumele, calitatea și semnătura agentului constatator;
- numele și prenumele contravenientului;
- fapta săvârșită;
- data săvârșirii acesteia, care nu se confundă cu data încheierii procesului-verbal de contravenție.

Lipsa mențiunilor prevăzute la art. 16 și art. 19 din O.G. nr. 2/2001 este sancționată cu nulitatea relativă a procesului-verbal de contravenție, asta însemnând că nulitatea procesului-verbal de constatare a contravenției poate fi invocată doar dacă s-a pricinuit părții o vătămare ce nu poate fi înlăturată decât prin anularea acestui act. Deci nu este suficient să invocați nulitatea relativă a procesului-verbal pentru ca plângerea să fie admisă iar actul sancționator să fie anulat.

În acest sens s-au pronunțat Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție prin Decizia nr. XXII/2007, dezlegarea dată problemelor de drept judecate fiind obligatorie pentru instanțele judecătorești.
[ link extern ]

2. Da, va urma un proces şi veţi fi citat.

3. Nu. Singura cheltuială va fi taxa judiciară de timbru de 20 de lei.
Vă mulţumesc! Cât despre vătămarea adusă, ar putea consta în prejudiciul moral şi de imagine creat în cadrul facultăţii de Filosofie şi a interdicţiei de cazare, ce mi-a lezat cinstea în ochii unor cadre didactice.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2015
Andrei6, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, am fost sancționat în trafic cu proces verbal cu amendă ... Existm Existm Buna , am fost sancționat în trafic cu proces verbal cu amendă 10 puncte și reținere permis. Întrebarea este: se poate anula PV -ul și automat anularea ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Contestatie depasire pe linie continua caesar170988 caesar170988 Mi-a fost retinut permisul pentru depasire pe linie continua . In PV nu sunt trecute : - ocupatia si locul de munca - numarul de inmatriculare al masinii ... (vezi toată discuția)