avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

In urma decesului sotului meu in 2010 socrii si cumnatul au deschis un proces de succcesiune intrucat nu ne-am inteles la notar. Dezbaterea succesiunii il constituie un apartament cu 3 camere precum si o masina logan netinindu-se cont de aportul fiecaruia sot , sotie in achizitionarea lor drept pentru care in urma procesului am fost dezavantajata prin neacordarea cotei de partaj cuvenite desi prin documentele de achizitionare a bunurilor am avut un aport de 2/3 din valoare iar in urma setintei judecatoresti mi sa atribuit doar jumatate . In urma recursului sentinta a devenit irevocabila. Va rog sa imi spuneti ce modalitate exista de atac pentru rejudecarea procesului si indrepatarea acestei erori in conditiile in care la momentul actual ma aflu sub execuare silita.
Ati parcurs toate caile juridice. La acest moment nu mai exista nicio alta cale de atac.

Dar, in anumite cazuri, expres prevazute de lege, o sentinta definitiva, mai poate fi atacata cu revizuire sau contestatie in anulare. Acestea sunt cai extraordinare de atac si trebuie facute in anumite termene strict prevazute de codul de procedura civila.

Daca va incadrati in termen si in conditiile prevazute de revizuire ( art.509 cod procedura civila) sau in conditiile prevazute de contestatia in anulare (art. 503 cod procedura civila) puteti incerca o actiune.
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2015
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la o decizie definitiva si irevocabila Alexxa2 Alexxa2 Buna ziua. In urma unui proces, care avea ca tema intrarea in poseseia unui teren ce era de la parinti, judecata facuta cu un consiliu al unei comune, finalul ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva apel carsteaverginica carsteaverginica buna seara , instanta de Apel mi-a respins cererea de apel ca nefondata. Definitiv. mai pot ataca hotararea in vreun fel ? dosarul este civil. (vezi toată discuția)
Recurs - mai exista cai de atac? liminita liminita As vrea sa stiu daca dupa un recurs pierdut la Curtea de Apel Bucuresti se mai poate face ceva. Daca mai exista alta cale de atac. (vezi toată discuția)