avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daune si cheltuieli de judecata in calitate de suspect
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daune si cheltuieli de judecata in calitate de suspect

Daca nu sunt condamnat fiindca sunt nevinovat, am suferit totusi daune materiale si morale si cheltuieli de judecata

Pot cere aceasta in acelasi dosar in care sunt suspect? Sau trebuie sa fac eu alte actiuni penale / civile?

Ce articol de lege imi permite aceasta va rog?
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 00:57, 12 Octombrie 2015
Daca aveti probe prin care sa probati daunele materiale si morale,aveti dreptul sa formulati actiune in instanta pentru obligarea la plata a acestora
Nu puteti solicita in dosarul in care sunteti judecat.
~ Conținut șters la cerere ~
Codul de procedura penala
Art. 276 - Plata cheltuielilor judiciare facute de parti
(5) In caz de achitare, persoana vatamata sau partea civila este obligata sa plateasca inculpatului si, dupa caz, partii responsabile civilmente cheltuielile judiciare facute de acestia, in masura in care au fost provocate de persoana vatamata sau de partea civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune civila in procesul penal Adela.Alexandra Adela.Alexandra Buna ziua, Am si eu nevoie de cateva hotarari privind actiunea civila in procesul penal. Ma poate ajuta cineva? Multumesc (vezi toată discuția)
Art 193. cpp xuser xuser [quot] Art. 193. - Inculpatul este obligat sa plateasca partii vatamate in caz de condamnare, precum si partii civile careia i s-a admis actiunea civila, ... (vezi toată discuția)
Se plateste taxa judiciara de timbru si timbru judiciar intr-un proces penal pe latura civila? outlander outlander Buna ziua As dori sa va intreb daca se plateste taxa judiciara de timbru si timbru judiciar intr-un proces penal pe latura civila? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)