Incercati pe OUG nr.119/2007, este o procedura urgenta similara somatiei de plata ce se aplica doar in cazul comerciantilor.
Parerea mea ca factura fiscala fara semnatura nu poate proba o creanta certa,lichida si exigibila!
Aveti si alte acte care sa dovedeasca raporturile contractuale dintre parti?
Nu pot merge pe OUG 119/2007, deoarece nu am contract cu aceea societate, iar alte acte care sa dovedeasca aceasta creanta nu am inafara unor facturi care sunt doar stampilate.
Factura trebuie sa cuprnda datele esentiale, marfa, pret, si sa fie acceptata sau primita prin curierat. legea contabilitatii prevede ca neacceptarea unei facturi trebuie sa se materializeze prin returnarea ei in termen de 5 zile lucratoare
Raman la parerea ca factura fiscala trebuie sa fie semnata de primire in speta de fata, avand in vedere ca nu exista alt act care sa ateste creanta.
pe OUG 119 merge si fara ctr, credeti-ma ca am castigat, dar aveam angajament de plata semnat si stampilat.
Eu zic sa incercati urgent pe somatie, iar intre timp sa initiati procedura concilierii prevazuta de 720 C.pr.civ..
Grabiti-va ca intrucat nu aveti ctr. cu debitorul , nu poate fi obligat la plata de majorari de intarziere.
Cel mult dobanzi legale al caror cuantum trebuie sa-l mentionati in conciliere, indicand drept temei art 43. c.com. raportat la OG 9/2000.
Succes!
Am si eu o intrebare: detin un autoturism in leasing si am intarziat cu achitarea facturilor care se emit lunar, o perioada de aproximativ 4 luni, fapt pt. care am achitat penalitatile prevazute pt intarziere. La un moment dat acumuland un nr. de 4 rate restante s-a prezentat la mine anagajatul firmei de leasing cu care am semnat contractul, care mi-a pus in fata un angajament de plata care cuprindea suma restanta cu tot cu penalitati pe care le datoram firmei respective.
Am fost intrebata daca doresc sa achit ratele, iar eu fiind de buna credinta am semnat acest angajament prin care ma obligam ca in termen de 2 saptamani sa achit datoria, lucru pe care l-am si facut la termenul prevazut in acel angajament.
Ulterior, in afara facturii care se emite lunar si care contine rata lunara am primit si o alta factura prin care eram anuntata ca trebuie sa achit o suma consirabila, aceasta reprezentand ,,servicii colectare debit".
Va rog sa-mi raspundeti daca este posibil ca pentru aceeasi fapta (neachitarea ratelor la termen) sa supor doua consecinte (penalitati + aceasta taxa ,,colectare debit" si cum as putea ataca in instanta aceasta factura.
Multumesc...