avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua, as dori sa stiu in baza carei legi pot beneficia de concediu fara plata de la angajator pentru efectuarea unor activitati de voluntariat pentru Crucea Rosie.
De asemenea, as dori sa stiu cum este reglementata perioada maxima de timp pentru care as putea obtine concediu fara plata.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:58, 28 Septembrie 2015
1. Codul Muncii
Art. 54. - Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

Art. 153.
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern

2. Prin urmare, durata concediului fără plată este stabilita prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern al angajatorului.

In lipsa unor astfel de prevederi, partile pot stabilite de comun acord durata pentru care se poate acorda CFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata dupa ccc lhilda lhilda Salariata vrea sa intre in concediu fara plata dupa ccc. Studiind OUG 111/2010 , am aflat ca art 6 , care reglementa acest lucru a fost abrogata. Nu avem ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata nicolnicol nicolnicol doresc sa stiu cate zile de concediu fara plata are dreptul un salariat al unei intreprinderi cu 150 de salariati. Societatea nu are CCM . MULTUMESC! (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca glicozilata glicozilata Am suspendat contractul de munca pe o perioada de 1 an de zile (din 01.02.2013-01.02.2014.). Lucrez in sanatate intr-un spital la stat. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)