avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CM prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CM prenatal

Buna ziua,

Ma numesc Spulber Ioana si sunt insarcinata in 31 de saptamani.
De joi 01.10.2015 va trebui sa-mi fie eliberat CM prenatal, insa la locul de munca se fac niste schimbari si sunt nevoita sa inchei un nou c.i.m cu firma (franciza este preluata de "compania mare")
Asadar pe data de 01.10 voi fi platita de catre noua firma si la spusele reprezentantului de resurse umane de la serviciu, medicul meu de familie este nevoit sa-mi elibereze certificatul medical cu data de 02.10.'15.
Problema este ca auzisem la cineva ca nu mi se poate acorda concediu medical daca nu am lucrat 30 de zile.
Astazi nu am putut lua legatura cu medicul meu si de aceea va intreb pe dvs.: pot beneficia de concediu medical imediat dupa data noii angajari sau este nevoie de o anumita perioada lucrata???

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 16:00, 28 Septembrie 2015
Nu tot ce auziti este adevarat.
Aveti dreptul la concediul de maternitate platit de noua firma, intrucat ati fost asigurata la firma anterioara. Aveti nevoie de o adeverinta cu veniturile realizate in cele 6 luni anterioare (aprilie - septembrie) pe care sa o prezentati la noua firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu de maternitate si de indemnizatia pentru ccc? florina24 florina24 Buna ziua. Ma numesc Florina si sunt angajata la o firma din august 2011.Am ramas insarcinata si dupa calculele mele as naste prin mai 2012. Deci cand as naste ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu prenatal Vicky82 Vicky82 Cum se calculeaza venitul unei salariate in concediu prenatal. Stiu ca 85%din media veniturilor ultimelor 6 luni dar am inteles ca nu se retin toate ... (vezi toată discuția)
Neglijenta/abuz in serviciu - am fost indusa in eroare si deposedata de dreptul la indemnizatia de crestere a copilului si la salariul mediu pe unitate! maxdin maxdin Buna ziua.Din 2006 am fost angajata cu contract de colaborare la o firma privata . Luna de luna,an de an,mi-au fost platite sau mi-am platit darile catre stat. ... (vezi toată discuția)