avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladire nerezidentiala 2016
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladire nerezidentiala 2016

am un apartament cumparat cu 5 ani in urma in care a fost sediul social al unei firme,in baza de date a registrului comertului si la a,n.a.f. figureaza in continuare.cum procedez sa nu platesc impozit majorat,ap.are doar destinatie rezidentiala?
Cel mai recent răspuns: danac71 , utilizator 13:16, 11 Noiembrie 2015
conform art 25 din legea 26/90 privind registrul comertului,orice persoana prejudiciata ca efect al unei mentiuni in r.c. are dreptul sa ceara radierea inregistrarii pagubitoare,r.c.poate formula actiune pentru dizolvarea societatii pe motiv ca nu sunt indeplinite conditiile legale de functionare,respectiv un sediu social valabil.
Multumesc !!
Intre timp am scris la ONRCB si am primit un raspuns care in mare confirma acelasi curs de actiune, doar temeiul legal este altul : actiunea de dizolvare se bazeaza pe art 237 alin (1) lit c) din Legea 31/1990.

Pentru aceasta trebuie sa depun la ONRCB urmatoarele acte :
- cerere de depunere si/sau mentionare acte (formular tip nr. 6) in original;
- fotocopie dupa notificarea de incetare unilaterala a contractului de comodat, pe care sa se specifice ca este conforma cu originalul ;
- taxele aferente.

Cred ca formularul este acesta [ link extern ]

iar pentru taxe datele se gasesc pe site-ul ONRC : [ link extern ]

Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2015
danac71, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare impozit cladire 7clau 7clau Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca am firma de taxi si sediul firmei este acasa cu cat se mareste impozitul pe cladire ? (vezi toată discuția)
Recomandare pentru forma juridica, dupa renuntarea la pfa Keffr3n Keffr3n Salut, Am un job, full time, si pe langa asta mai fac mici chestii, legate de comunicare/publicitate. Sunt lucrari punctuale, mai mult de hobby. Din cate ... (vezi toată discuția)
Impozitul pentru apartamentele inchiriate la firme vasilemb vasilemb Inchiriez un apartament la o firma pentru sediu social si unul la alta firma pentru punct de lucru. Cu cat se majoreaza cota de impozit pentru cele 2 ... (vezi toată discuția)