avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... OCUPARE ABUZIVA SPATIU COMUN
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

OCUPARE ABUZIVA SPATIU COMUN

Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc vechi de 100 ani.La demisolul cladirii se afla camere care apartin asociatei.Intr-o camera, de la demisol s-a instalat un prieten al presedintelui asociatei.Camera mea de la demisol, pe care am act de vanzare-cumparare are perete comun cu cea in care s-a instalat persoana respectiva.Presedintele mi-a spus ca majoritatea membrilor asociatei au decis ca x sa stea in acea camera. Am studiat legea 230/ 2007, iar la articolul 39 scrie :
Art. 39

Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune.

Avand in vedere ca ma invecinez cade hotararea ASOCIATEI?
Politia mi-a spus ca numai cu hotarare judecatoreasca pot sa-l dau afara.

Robinetul de apa rece( decat apa o avem la comun) se afla pe proprietatea mea. Eu daca il opresc numai au apa toti de pe coloana mea. In blocurile vechi nu exista subsoluri, adica spatiu comun.Avand in vedere ca am avut probleme si am refacut toata instalatia pe banii mei, ei nu au contribuit, pot lasa asociatia fara apa?Mentionez ca am sunat la APA NOVA si mi-au spus ca nu au ce face in acest caz, drepturile lor fiind pana la canalul din fata blocului.Politia, am aflat ca numai in baza unei hotarari judecatoresti poate actiona.Am prins curaj cand am citit de un caz in Craiova asemanator si vecinii respectivului cara galeti cu apa.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:23, 29 Septembrie 2015
Puteti face actiune in evacuare daca hotararea nu s-a luat cu majoritatea legala, cereti presedintelui procesul-verbal al sedintei respective.
- luati de guler presedintele milostiv si dati de pamant cu el - sa-l cazeze pe prieten in locuinta sa, sa-l treaca si in cartea de imobil, sa-i perceapa/sa nu-i perceapa chirie;
- chemati inca o data politia, sa-l legitimeze pe individ, sa-l intrebe daca are documente legale pentru a locui in spatiul asociatiei; daca nu are documente legale de sedere, sa-l scoata afara pe doua betze si sa-l cazeze i-a la ei la sectie;
- blocul o fi de 100 de ani, dar oamenii sunt mai tineri banuiesc - chiar nu va puteti intelege, ca fiecare are drepturi si obligatii vis-a-vis de asociatie;
- mai intalniti-va cu majoritatea proprietarilor si hotarati inchirierea/neinchirierea acelui spatiu; dvs. puteti avea "drept de veto" in aceasta actiune;

Succes!

Precizati ca pentru spatiul de la demisol dv detineti contract de vanzare cumparare,respectiv sunteti proprietar al spatiului respectiv,situatie in care nu opereaza disp L nr 230/2007 art 39
asociatia de proprietari nu poate sa dispuna hotarari prin care sa va prejudicieze/restrictioneze dreptul de proprietate
Referitor la sistarea apei,legal,nu puteti sa materializati interesul dv numai daca detinei hotarare judecatoreasca definitiva
Nu aveti dreptul legal sa sistati furnizarea apei deoarece nu aveti calitatea de furnizor de utilitati,nu sunteti parte semnatara a contractului de furnizare apa
Daca detineti contract de vanzare cumparare pentru spatiul in discutie,initial solicitati oficial persoanei care ocupa spatiul fara drept legal si fara acordul dv,sa elibereze neconditionat spatiul
Daca locatarul refuza eliberarea spatiului,parcurgeti procedura prin mediator ,eventual instanta de judecata pentru evacuare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea diminuarii platii la intretinere adriannnn adriannnn De curand , impreuna cu alti vecini, am tras o conducta separata de apa potabila, astfel incat apa rece n-o mai platim la asociatie, ci direct la Compania de ... (vezi toată discuția)
Folosinta acoperis bloc Valika70 Valika70 Buna ziua! Intentionez sa imi montez un panou fotovoltaic pe acoperisul blocului in care locuiesc (la ultimul etaj) Presedintele asociatiei de proprietari ... (vezi toată discuția)
Uscatoarele de bloc nadia simona nadia simona eu am luat acum 4 ani uscatorul de la parterul blocului in care locuiesc si mi am extins garsoniera.Mentionez ca am hartie semnata de toti proprietarii+copii ... (vezi toată discuția)