avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie complementara si ajutor social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie complementara si ajutor social

Buna ziua.
Nepotul meu ( 14 ani ) a treminat clasa VIIIa si a inceput liceul . Spre sfarsitul clasei a VIII a pe motivul 20 + absente ( 27 mai exact ) i-a fost taiata alocatia complementara ( de sustinere cred ca este termenul corect ) .
Pe perioada vacantei , in luna august a primit suma de 82 lei alocatie complementara aferenta lunii iulie .
Acum in septembrie a primit suma 41 lei alocatie complementara aferenta lunii august . Jumatate fata de luna trecuta .
In primaria acelei localitati exista o doamna - doamna de fier i se spune :))
- dansa taie si spanzura acolo si nimeni nu are curaj sa comenteze . Postasul satului fiind sotul acelei doamne , a fost intrebat de ce doar 41 lei si a motivat: are absente .
Insa de unde absente , de pe 15 septembrie cand a inceput liceu si pana azi , nu are nici macar o absenta .

Ce este de facut ? Cu ce argumente ar putea sa vina in fata doamnei cand vor merge sa clarifice situatia ?

O alta problema ar fi urmatoarea: Sora celui mai sus mentionat , a terminat liceul, nu a luat BAC-ul , apoi si-a facut ajutor de somaj . A incasat ajutorul de somaj pana in luna aprilie 2015 .
Ulterior a facut actele necesare pentru a beneficia de ajutor social alaturii de parintii sai ( parintii sai primeau inca din perioada cand ea primea ajutor de somaj ) in luna mai 2015 a dus acea adeverinta de la AJOFM , urmand sa fie si ea incadrata in dosarul de ajutor social . Insa nu a fost pe motiva ca "doamna de fier " nu a mai gasit acea adeverinta .
In august a dus alta adeverinta ( Adeverintele de la AJOFM se duc din 3 in 3 luni ) insa nimic . Azi 29.09.2015 au primit ajutorul social insa el tot nu este inclusa in dosar .
Nu vor neaparat banii in sine pentru ca primesc 120 lei , ci dreptul de a beneficia de servicii medicale .

In acest caz ce ar fi de facut ??

Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:00, 30 Septembrie 2015
1. Luati legatura (si prin e-mail) cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) sa va spuna cum sa procedati.

2. Pentru a doua problema intrebati tot la AJPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac pentru a primi alocatia Delia.A Delia.A Am făcut 18 ani in iulie. In august nu am primit alocația, dar era de înțeles. In septembrie când a început liceul am adus actele necesare cerute de cei ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Aksu Aksu În iunie 2017 am terminat liceul la zi cu examen de bacalaureat, In august am intrat în șomaj pana acum în februarie pe 9. Pot beneficia de concediul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost in crestere copil pana in iunie, nu am avut ... Deea2121 Deea2121 Buna ziua , am fost in crestere copil pana in iunie , nu am avut cu cine sa il las sa merg la munca si mi-am depus actele de Somaj , in prezent voi lua 6 luni ... (vezi toată discuția)