avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de vanzare-cumparare intre firme ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de vanzare-cumparare intre firme neinregistrat la notariat

Buna seara,numele meu este Dobroiu Alexandru. Am o nelamurire in legatura cu un contract de vanzare-cumparare intre societatea mea,si o alta societate. am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu o societate pentru 60 tone de fasole,la un anume pret.,vanzatorul fiind eu(societatea mea). Societatea respectiva nu mai vrea sa onoreze contractul cu suma specificata in act,oferindu-mi mai putin...termenul limita pentru onorarea actului este pana la15 octombrie 2015.I-am trimis rezilierea contractului prin curier,dar firma de curierat nu l-a gasit la adresa respectiva...si nici la telefon nu raspunde.Eu acum as vrea sa vand marfa unui alt client,dar imi e frica sa nu ma dea in judecata gandindu-ma ca daca vand marfa eu nu voi mai putea sa onorez acel contract. Mentionez ca pe contract nu s-a specificat vreo clauza,dar este semnat si stampilat de ambele parti,dar nu legalizat Intrebarea mea este: Este valabil din punct de vedere legal contractul? E posibil sa fiu dat in judecata daca vand marfa catre alta societate?? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:28, 29 Septembrie 2015
De unde rezultă că vrea să vă dea mai puțin, există vreo dovadă?
Nu exista,dar acum doua saptamani am vorbit la telefon si vroia alt pret...iar eu nu sunt de acord...e vreun risc sa fiu dat in judecata daca vand? Oricum contractul nu este inregistrat la notar sau altundeva...
Nici nu trebuia înregistrat contractul. Dacă nu respectați prevederile contractului puteți suporta consecințele.
Cel mai bine, având în vedere discuțiile privitoare la preț, este să-l notificați pe cumpărător și să-l întrebați dacă insistă asupra prețului mai mic propus de el. În cazul în care vă răspunde că nu mai insistă asupra propunerii de preț și că va cumpăra cu prețul stabilit în contract, menționați că, în caz de nerespectare a înțelegerii, va suporta în totalitate daunele.
Pai nu mai reusesc sa iau legatura cu el...ce sa fac....ca nu mai raspunde la telefon,i-am trimis rezilierea contractului dar nu e de gasit la adresa stipulata in contract...poate e vreo societate fantoma?...
Luați un constatator de la registrul comertului și vedeti dacă mai are adresa acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare firma care are contracte de telefonie gioarsa gioarsa Buna ziua, In cazul in care imi vand societatea comerciale pe care nu am datorii, dar am un contract destul de mare de telefonie mobila si un contract de ... (vezi toată discuția)
Pot sa fiu obligat sa platesc? MANITOU MANITOU buna ziua.am o problema cu un amic de la o vulcanizare.are un set de roti complete de mercedes pe care vrea sa le vanda,eu mi-am oferit sprijinul in privinta ... (vezi toată discuția)
Produse platite din greseala, dar necomandate ionescuadrian ionescuadrian Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am platit din greseala niste produse pe care nu le-am comandat si nici nu am nevoie de ele.Eu ma ocup de ... (vezi toată discuția)