avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Probleme grave cu banca
Discuție deschisă în Executare silită

Probleme grave cu banca

Buna ziua,

Mai de mult am contractat un credit de la banca, acum nu mai am job si am ramas restant la banaca 3 luni, cei de acolo mi-au spus ca au trimis dosarul la executare.
Vreau sa stiu ce se poate intampla, creditul este de nevoi personale fara garantie imobiliara doara am semnat o pilita de asigurarea.
As vrea sa stiu ce se poate intampla eu nu mai pot plati pt ca nu mai am job, pe numele meu nu exista nici un fel de obiect, bun in posesie efectiv nu am nimic ( stau in chirie), deci ce se poate imtampla.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CRISTIANA GANEA , Consilier juridic 16:10, 17 Iulie 2009
Buna ziua.

Banca are tot dreptul sa incerce sa-si recupereze banii conform contractului de creditare. Bancile au cerut prelungirea perioadei de gratie de la 60 zile la 90 zile.

De ce in tot acest timp nu ati incercat sa obtineti o amanare sau o reevaluare a creditului dumneavoastra sau sa incercati sa prelungiti perioada de credit?

Incercati intai pe aceasta cale, cerand audienta la biroul juridic pentru ca altfel problema este destul de grava.
Nu aveti nici un alt fel de venit pe numele dumneavoastra (indemnaizatie somaj, contract de chirie, etc...) ca sa puteti sa va angajati la o promisiune viabila catre banca?

Avand in vedere faptul ca dumneavoastra nu aveti nici un bun dobandit pe numele dumneavoastra, atunci banca nu ar avea ce sa execute.
Sunteti casatorit?

Eu va recomand cu caldura sa incercati sa mediati acest conflict pe cale amiabila, incheind un contract de reesalonare cu banca respectiva.
Oricum in cazul in care ati dobandi un bun pe numele dumneavoastra, banca va fi cea dintai indreptatita sa ceara executarea silita.

Problema este urmatoarea: atunci cand ati facut contractul de creditare, ati semnat un contract cu clauze si este normal sa va respectati obligatiile.

Va doresc succes si nu ezitati sa vorbiti cu banca.
Buan ziua,

Nu sunt casatorit
Am fost chiar azi la ei sa incerc sa fac o reesalonare, am cerut pana imi gasesc un loc de munca sa platesc macar dobanda si comisioanele care ar insemna aproximativ jumatate de rata si au spus ca vor trimite la juridic dar nu cred ca cei de acolo vor fii de acord a spus doamna de la ghiseu.
Eu am incercat sa le explic situatia si faptul ca imi caut de munca si voi reincepe sa platesc acum nu stiu cat de intelegatori vor fii si ei.
Cineva imi spunea ca daca nu au ce executa pt cere in instanta pedeapsa privativa de libertate.
Este adevarat?
Va multumesc
Din pacate daca banca doreste poate merge pe doua cai - o actiune civila si una penala. In urma procesului penal se poate stabili munca in folosul comunitatii, amenda sau chiar lipsire de libertate si din pacate asta nu va duce la anularea datoriei pe care o aveti fata de banca.
Tocmai de aceea v-am recomdat sa faceti tot posibilul sa vorbiti cu un reprezentant al bancii pentru a incerca sa evitati consecintele unui proces penal.

Recuperarea banilor se va face in functie de contractul de asigurare incheiat cu compania de asigurari incheiat de banca.

In cazul in care asigurarea acopera integral riscul de neplata, banca isi recupereaza valoarea imprumutului de la compania de la asigurari, iar restanta debitorului trece in patrimoniul companiei de asigurari. Aceasta, va cesiona datoria unor companii specializate in recuperarea de creante.

Va doresc succes in continuare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilierea contractului de credit lacramioara542 lacramioara542 se mai poate face ceva in cazul rezilierii unui cotract de credit?nu am servici si nu am mai putut sa platesc ratele.este in credit de nevoi personale fara ... (vezi toată discuția)
O problema cu banca help!! molnarjoe molnarjoe buna ziua am o problema caresuna in felul urmator pe scurt am o societate comerciala 2 asociati din 2005 din 2006 mai, avem o linie de credit de 48000 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in luna a 10 an 2017 am facut un imprumut la viva ... vladcarmen_77 vladcarmen_77 Buna ziua! In luna a 10 an 2017 am facut un imprumut la viva credit ifn. Am achitat cateva rate dar apoi din cauza unor pb de familie (sotul a ramas fara job, ... (vezi toată discuția)