avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Consultatie avocat, onorariu comunicat la final
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Consultatie avocat, onorariu comunicat la final

Am o dilema si as dori sa mi se raspunda sincer.Am fost la recomandarea unei bune prietene la o doamna avocat ca sa vad daca ma poate ajuta in rezolvarea problemelor aparute la firma unde lucrez.Dupa ce am terminat de vorbit mi s-a spus ca consultatia este 150 euro(o suma fabuloasa pentru mine) fara ca acest aspect sa-mi fie adus la cunostinta inainte.Bineinteles ca inca sunt socata si surpriza este ca ni s-a trimis deja pe e-mail factura+contractul( care bineinteles ca nu este semnat de mine).A procedat corect aceasta doamna avocat sau era normal sa fiu instintata inainte ?
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 00:54, 2 Octombrie 2015
Nu a procedat corect, trebuia sa va spuna de la inceput.
Intr-adevar este foarte mult, depinde insa ce solutii v-a dat si daca se justifica suma respectiva.
Daca nu ati semnat contractul nu are cum sa va execute, puteti sa nu achitati.
Fiecare av are posibilitatea sa solicite orice suma drept onorariu,problema este ca ar fi trebuit sa va comunice de la inceput pretentiile pt a va da posibilitatea sa acceptati sau sa refuzati consultatia respectiva.
...Am o spalatorie auto.
Vine Dna. Avocat interior / exterior... la final ii scot bonul de casa ... 400 Euro !
Eu zic ca nu va plati !
nota: eu am tarifele afisate la loc vizibil !
CatalinCD a scris:

...Am o spalatorie auto.
Vine Dna. Avocat interior / exterior... la final ii scot bonul de casa ... 400 Euro !
Eu zic ca nu va plati !
nota: eu am tarifele afisate la loc vizibil !


Daca scrie la loc vizibil, "oferta speciala pentru avocati" - GRATIS un bradulet odorizant + 400 Euro int / exterior, va platii !
:rofl:

Cat despre d-na avocat, evident ca nu a procedat corect.
Tinand cont ca onorariul este unul exorbitant raportat la nivelul de salarizare din Romania, dar avand in vedere si faptul ca are dreptul sa isi stabileasca cuantumul onorariului atat cat doreste, avea obligatia de a va instiinta inainte de a va acorda consultanta juridica, de suma onorariului perceput. Pentru a accepta sau refuza, dupa caz!

Ideea principala este ca, nu puteti proba ca nu ati fost instiintata de cuantumul onorariului.
Insa prin simplul fapt ca nu ati semnat contractul, acest lucru induce un dubiu asupra serviciului prestat.

Prin urmare sa fiti atenta la urmatoarele "capcane" ce cu siguranta vi le va pregatii d-na avocat.
Pentru ca daca veti recunoaste "doar" ca vi s-a prestat un serviciu de consultanta juridica, recunoasteti indirect si cuantumul onorariului. Si sunteti buna de plata.

Parerea mea este ca, daca nu sunteti de acord cu suma ce trebuie achitata d-nei avocat, sa mergeti la un altul, si sa ii solicitati sa va redacteze o notificare prin care ii raspundeti d-nei avocat, si anume ca "nu recunoasteti debitul restant ce vi se imputa, in urma acordarii serviciilor de consultanta juridica".
Prin notificarea trimisa acordandu-i un termen in care sa reevalueze situatia, deoarece este posibil sa fi intervenit o eroare de calcul.

Iar in cazul in care, d-na avocat nu remediaza situatia conflictuala privind suma onorariului datorat, faceti o plangere la decanul baroului unde isi desfasoara activitatea d-na avocat.

In cazul in care doreati sa stiti doar daca a procedat corect sau nu, va raspund cu un NU categoric, si va rog sa ignorati celelalte sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la un avocat silviu_1111 silviu_1111 Buna seara,daca am semnat un contract de asistenta juritica la un avocat ,procesul nu a inceput si nici nu mai vreau sa incep nici un proces din lipsa de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la informare - taxa consultatie avocat Larves Larves Buna ziua, azi am fost sa consult un avocat in legatura cu ce este de facut cu un teren si o casa neiesite din indiviziune. Doamna avocat mi-a cerut o suma de ... (vezi toată discuția)
Contract cu avocatul cpaula cpaula In urma cu un an cineva a angajat un avocat pt o speta civila-granituire, pe care anterior i-l cunostea(in urma cu 10 il mai angajase tot pentru o speta ... (vezi toată discuția)