avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... B.O. bataie de cap
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

B.O. bataie de cap

am primit bilete la ordin girate pe care le-am girat la randul meu. suma a ramas neincasata pana azi.
problema e de aproape 1 an de zile. ce pot face si cum imi pot recupera banii? impotriva emitentului nu am cum sa ma indrept pt ca nu am raporturi directe cu el. deasemenea biletele au ramas girate la creditorul meu.(care bineinteles nu a incasat nimic). Chiar nu stiu cum sa procedez. e vorba de peste 50.000 ron. va rog mult sa-mi dati un sfat.
#-o
Cel mai recent răspuns: m.ella80 , utilizator 15:39, 16 Iulie 2009
Pai ori pe calea dreptului comun, indreptandu-va asupra debitorului, fie pa calea executarii silite, fie prin deschiderea procedurii de insolventa, fie plangere pentru inselaciune.
si cum fac?
cer biletele si merg cu ele la executor/?execut emitentul, nu pers juridica cu care eu am avut relatii contractuale? falimentul sa-l cer in baza facturilor si a contractului? plangere pt inselaciune cum sa-i fac? nu pot face dovada ca cel care a emis biletul nu avea disponibil, nu am avut relatii cu el, ci mi-a fost girat si eu l-am girat la randul meu unui creditor

scurt istoric: am incheiat un contract cu o firma de consultanta pt obtinere finantare pt un proiect. in atributia prestatorului intra intocmirea dosarului. din culpa sa dosarul a fost refuzat, respectiv finantarea proiectului. a fost astfel pus in situatia de a restitui avansul acordat. a fost de acord cu aceasta, am recuperat o parte din suma insa pentru restul de suma mi-a dat bilete pe care le primise la randul sau. cu buna credinta le-am girat la randul meu catre alt creditor. si......atat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrument de plata girat mondanicolaetoma mondanicolaetoma sunt agent economic care lucrez si cu instrumente de plata ca fila cec barat; bilet la ordin etc. Am primit drept plata de la un beneficiar o fila cec, pe care ... (vezi toată discuția)
Cine va fi chemat spre execuatarea bo- emitentul sau girantul? venere venere Suntem o societate din Botosani in posesia a 2 BO investite cu formula executorie. Biletele la Ordin sunt emise de catre o sc din Bucuresti si girate catre o ... (vezi toată discuția)
M-a inselat ? si cum pot sa fac plangere penala ? MATRIXNEO MATRIXNEO Am finantat un proiect de constructii cu acte notariale ,pe un teren intabulat in cartea funciara. Insa: constructia care era in curs de edificare, a fost ... (vezi toată discuția)