avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

buna ziua,am si eu o intrebare,sotul meu a murit in martie 1999,de o boala,la 44 de ani, cind i sa inchis cartea de munca,avea trecuti lucrati 29 si citeva luni,avem impreuna 5 copiii si la data decesului aveam 20 de casnicie(legal)eu nu am servici,vreau sa intreb,cind pot beneficia de pensie de urmas(nu m-am recasatorit)si daca se tine cont la vechima lui si de copii,eu acum am 53 de ani si nu am luat nimic dupa decesul sotului,decit copiii o pensie care s-a sistat cind nu au mai frecventat scoala,fiind nevoiti sa muceasca,acum ei au familii,eu sint singura,cu probleme de sanatate,de aceea va intreb,pot primi ceva ajutor?cu stima si respect,Liliana
Cel mai recent răspuns: Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat 13:52, 30 Septembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
sint nascuta pe 18 septembrie 1962
~ Conținut șters la cerere ~
La îndeplinirea vârstei standard de pensionare, se poate depune o cerere pentru pensia de urmaş în termen de 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas liliigretz liliigretz M-am casatorit cu sotul meu in 1962. In anul 1995 am divortat apoi m-am recasatorit cu el anul acesta in ianuarie, dar luna trecuta a decedat.Pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Tatal meu a fost veteran de razboi, a fost ranit, a murit de ... balerina balerina Tatal meu a fost veteran de razboi, a fost ranit, a murit de o boala incurabila si as dori sa stiu daca noi copii lui (2) avem dreptul la o indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensia de urmas! laura mariana laura mariana Ma numesc Stancu L.M., am 40 de ani si as dori un raspuns la o intrebare care ma framanta de ceva timp. Sotul meu sufera de o bolaa incurabila si ma vad ... (vezi toată discuția)