avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nevoie de informatii SRL nou
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nevoie de informatii SRL nou

Buna ziua, de curand am deschis un SRL, am depus actele la ORC pt deschidere punct de lucru. Codurile CAEN sunt 4711 si 4719. Am o sumedenie de nelamuriri inca si v-as ruga sa-mi raspundeti in masura in care cunoasteti.
1. Magazinul este in casa bunicii mele si pentru inceput m-am legat la curent direct de la ea. Este obligatoriu sa fac contract separat sau pot plati cota parte din factura?
2. Am pus o chiuveta pentru spalatul pe maini in incinta magazinului, am obligatia sa amenajez si o toaleta pentru clienti? vanzatoarea o poate folosi pe a bunicii.
3. Dupa eliberarea documentelor pentru punctul de lucru la ce institutii trebuie sa merg si de ce autorizatii am nevoie pentru functionarea in legalitate?
4.Pentru aplasaarea pancartei cu magazin imi trebuie vreo autorizatie? daca folosesc si 4711 si 4719 magazinul este alimentar sau mixt?
5. Sediul social este la mine in judet, iar puntctul de lucru in alt judet. Cand voi achizitiona casa de marcat din ce judet o iau? la care fisc merg cu ea?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:07, 30 Septembrie 2015
1. În contractul de comodat sau de închiriere pe care îl aveți ptr punctul de lucru se putea specifica că firma achită utilitățile (curent, internet, apă, gaze etc).
2. Nu cred că aveți obligația de a amenaja o toaletă ptr clienți.
3. Depinde de spațiu. Pot fi necesare autorizații: PSI, Mediu, ITM, etc.
4. Aveți nevoie de autorizație de la primărie ptr inscripția magazinului.
5. Casa de marcat puteți să o achiziționați de la orice agent economic autorizat, indiferent de localitate, dar trebuie să o înregistrați la ANAF din localitatea în care se află punctul de lucru.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2015
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi de urmat in deschiderea unui magazin. cosminsandu cosminsandu Buna ziua, locuiesc in Calarasi, unde am si infiintat un SRL la care astept certificatul si intentionez sa deschid un magazin alimentar(CAEN 4711/4719) intr-un ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat la infiintarea unui magazin cosminsandu cosminsandu Buna ziua, am infiintat in iulie un SRL, am amenajat un spatiu intr-una dintre camerele din casa bunicii mele de la tara,am facut comodat, am deschis punctul ... (vezi toată discuția)
Avize functionare s.r.l. Costin1985 Costin1985 Salutari, am un SRL nou infiintat, si ma pregatesc sa deschid punctul de lucru, activitatea CAEN principala este 4719, insa printre multe alte coduri am si ... (vezi toată discuția)