avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pasi de urmat la infiintarea unui magazin
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pasi de urmat la infiintarea unui magazin

Buna ziua, am infiintat in iulie un SRL, am amenajat un spatiu intr-una dintre camerele din casa bunicii mele de la tara,am facut comodat, am deschis punctul de lucru la ORC, am mers la ANAF sa inregistrez firma, inclusiv dosarul 0, acum urmeaza sa imi cumpar casa de marcat, sa fac angajarea vanzatoarei si sa merg dupa marfa. Inainte de astea am niste nelamuriri.
1. Magazinul va functiona sub codurile CAEN 4711 si 4719, ce anume autorizatii imi trebuie si de la ce institutii le pot obtine pentru a functiona legal.
2. Casa de marcat o pot cumpăra de oriunde, inclusiv de la firmele care vand pe internet? sau trebuie sa o iau din judetul in care este situat punctul de lucru? Fiscalizarea la anaf a casei stiu ca trebuie facuta in judetul de care apartine punctul de lucru.
3. Planul de evacuare in situatii de urgenta care trebuie afisat in magazin si insotit de un stingator trebuie facut de vreo firma acreditata sau il pot edita si eu pe pc si apoi printa, intrucat este doar o camera cu iesire pe o singura usa.
4. Prin amenajarea camerei ma refer la faptul ca am montat chiuveta, alarma de la o firma acreditata, rafturi, gresie , var nou si toate celelalate inclusiv gratii la geamuri si usa. Cei ce mi-au montat alarma mi-au spus ca as cam fi obligat sa ii angajez tot pe ei sa imi faca o evaluare de risc si sa-mi monteze minim 2 camere de supraveghere fapt pe care l-am refuzat din lipsa de bani. Chiar e obligatoriu ca pe langa alarma si gratii sa imi mai pun camere si evaluarea minune?
4. Ce proceduri mai sunt de urmat si am omis in cele spuse mai sus?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
cosminsandu, utilizator
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 13:54, 9 Octombrie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Autorizatie de la Primaria de care apartine magazinul, contract DDD, Carnet sanatate vanzator, intrebati si pe la Sanepid daca e nevoie sa va elibereze o autorizatie( sau a fost data declaratie pe propria raspundere?).
2.casa de marcat ar fi de preferat sa o cumparati de la o firma care opereaza in zona deoarece aveti obligatia de a incheia un contract de servisare si achizitionare role, in plus se vor ocupa si de fiscalizarea casei( atentie ca trebuie casa cu jurnal electronic, sunt obligatorii din 2016 si nu ar trebui sa se mai vanda din cele vechi).
3. planul se poate face de catre dv. se gasesc unele pretiparite si doar schita si datele trebuiesc completate.
4. cu alarma si camerele cam au dreptate, dar.... oricat va veti stradui nu le puteti face 100% pe toate, in timp mai investiti in functie de urgeta si prioritate.

Mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi de urmat in deschiderea unui magazin. cosminsandu cosminsandu Buna ziua, locuiesc in Calarasi, unde am si infiintat un SRL la care astept certificatul si intentionez sa deschid un magazin alimentar(CAEN 4711/4719) intr-un ... (vezi toată discuția)
Nevoie de informatii srl nou cosminsandu cosminsandu Buna ziua, de curand am deschis un SRL, am depus actele la ORC pt deschidere punct de lucru. Codurile CAEN sunt 4711 si 4719. Am o sumedenie de nelamuriri inca ... (vezi toată discuția)
Lista cu articolele pentru fiscalizarea casei de marcat? ContSters330987 ContSters330987 Dupa obtinerea nr de ordine trbuie sa ma prezint (pentru fiscalizare )cu lista de produse alimentare si nealimentare pentru magazin, cu lista bauturilor ... (vezi toată discuția)