avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru

Buna ziua, sunt economist la o societate de confectii. Am program normal in contractul de munca (8 ore). Seful meu ne tine pe toti de la birouri pana seara tarziu la munca ca sa-si bata joc de noi.
El practic si-a gasit oamenii lui si vrea sa ne schimbe pe toti.
Deci de la ora 16.00 si pana la circa 20.00 stam practic degeaba si ne uitam unii la altii. Nu avem ce face.
El ne tine pana la opt pe motiv ca are treaba cu noi dar de unde ?
Cum facem sa nu-si mai bata acest sef joc de noi ? De ce nu ne da in somaj?
Vrea sa plecam singuri, dar daca plecam singuri nu mai beneficiem de somaj.
Cum sa rezolvam aceasta problema ?

Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters87904 , utilizator 00:33, 17 Iulie 2009
Sa stiti ca "textele" pe care le poate gasi trebuie sa fie foarte-foarte bune, pentru ca altfel nu rezista in instanta (chiar daca, poate, trec de ITM).
Nu este deloc usor pentru o firma sa concedieze legal un angajat (angajat pe termen nelimitat).
Si eu zic sa va ridicati si sa plecati, iar in cazul amenintarilor/altor masuri, mai anuntati-ne ce se intmpla si vedem cum va putem indruma.
Va multumesc!!!

Oricum, banuiesc ca imi va da maine ceva de facut care nu ma pricep, si ma va da afara pe motiv de incompetenta.
Ce as mai putea sa le fac ? Eu lucrez de 5 ani la ei.
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2009
GAGIU1982, utilizator
Angajatorul are obligatia sa intocmeasca fisa postului (pe care trebuie sa v-o prezinte la semnat), in care ar trebui sa fie precizate atributiile dvs. de serviciu.
Pentru a concedia pe cineva pentru "necorespundere profesionala" (=incompetenta), trebuie urmati anumiti pasi: sa va convoace la o intalnire pentru evaluare, sa va evalueze, sa va comunice rezultatul, sa va da posibilitatea sa contestati acest rezultat, sa va dea preaviz, si altele.
Ar trebui in acest caz sa dovedeasca faptul ca ceea ce v-a dat de facut este atributia dvs., sa justifice de ce vreme de 5 ani ati fost corespunzator profesional.
Daca va concediaza fara sa respecte intocmai acesti pasi, aveti mari sanse sa obtineti, in instanta, anularea deciziei de concediere, si plata salariilor la zi. Stiu ca posibilitatea unui proces nu va surade, insa sa stiti ca litigiile de munca sunt scutite de taxe de timbru, iar legea si instantele de judecata favorizeaza pe angajati.
Va multumesc!!!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Discriminare madcat madcat Buna ziua.Sunt noua pe acest site si am nevoie de un sfat. Sunt angajata la o fabrica destul de mare.Pe contractul de munca sunt precizate 8 ore pe zi iar in ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz demisie...modificare..., nu vor sa imi semneze lichidarea ! Silviubil Silviubil Buna ziua. Am o nelamurire. Azi mi-am dat demisia de la locul de munca. As vrea sa stiu daca in perioada de preaviz pot beneficia de zilele de concediu de ... (vezi toată discuția)
Sal vreau sa zic si eu ceva despre o firma cosmin223 cosmin223 buna ziua este normal ca sa te dea afara si sa te anunte in ultima zi astia nici orele nu le platea calumea asi bate joc de oameni ... (vezi toată discuția)