avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugere inscrisuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugere inscrisuri

ce infractiune constitue distrugerea unei arhive de primarie
Cel mai recent răspuns: Cristi321 , utilizator 05:19, 2 Octombrie 2015
Trebuie sa stiti ca nu orice documente se pastreaza permanent, asa ca depinde de cine a distrus ce, cand, unde, cu ce motivatie, in ce scop, cu ajutorul cui, etc.
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2015
tgeorgescu, utilizator
Ar putea fi asta:

Art. 259 – Sustragerea sau distrugerea de înscrisuri
(1) Sustragerea ori distrugerea unui înscris care se află în păstrarea ori în deţinerea unei persoane dintre cele prevăzute în art. 176 sau art. 175 alin. (2) se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Dacă fapta este săvârşită de un funcţionar public în exercitarea atribuţiilor de serviciu, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.

(3) Tentativa se pedepseşte.

Citeste in intregime: [ link extern ]

Dar poate ar trebui sa oferiti mai multe detalii. In functie de scop sau de alte circumstante poate fi vorba si de alte infractiuni.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2015
Cristi321, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arhivare acte firma balbaianualexandru balbaianualexandru Am un SRL infiintat in anul 1993 s-i suspendat in anul 2009;ce fac cu actele firmei? Pot sa le arunc caci imi ocupa toata debaraua? Va multumesc anticipat de ... (vezi toată discuția)
Predarea documentelor de catre fostul administrator de bloc alice1972 alice1972 Tatal meu a fost administrator al asociatiei de locatari. Noul administrator nu vrea sa primesca documentele asociatiei, zice ca nu e treaba lui, nu are ... (vezi toată discuția)
Cit timp trebuie pastrate documentele notariale dupa moartea notarului respectiv? gheo71 gheo71 Si mai ales cine sau ce institutie trebuie sa le pastreze ? ori se arunca/distrug Cu alte cuvinte in cazul in care un notar din Romania care a decedat si ... (vezi toată discuția)