Am o nelamurire referitoare la acordarea sporului de vechime.
Am lucrat de-a lungul timpului cu contracte de munca cu timp partial (6 h), si cu norma intreaga (8h). Conform adeverintei privind stagiul de cotizare pe care am luat-o de la Casa de Pensii, perioada in care am avut contract de munca (timp partial sau intreg) este de 41 luni, deci ar trebui sa mi se acorde sporul de 3 ani.
Ce pot face in cazul in care angajatorul (Institut de Cercetare, avem atat contract individual cat si contract colectiv de munca) refuza sa ia in considerare acele contracte de munca cu timp partial si refuza acordarea sporului de vechime (deci practic nu respecta codul muncii)?
Codul Muncii nu face nicio referire la acordarea sporului de vechime.
Acest lucru este posibil numai daca este mentionat in c.i.m.,in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia, pentru sectorul privat.
Pentru sectorul bugetar, avem art.11 din Legea nr.284/2010 care prevede la alin. (5) : Pentru acordarea gradaţiei corespunzătoare tranşei de vechime în muncă, angajatorul va lua în considerare integral şi perioadele lucrate anterior în alte domenii de activitate decât cele bugetare.
Vechime in munca
Rexona
Buna ziua.
Am si eu o intrebare legat de vechimea in munca.
Din 1996 pana in 1997 am fost in somaj, 6 luni.
In data de 19.06.1997 m-am angajat.
In data de ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime
iulia03
buna ziua
am si eu o intrebare in legatura cu sporul de vechime,
dupa cati ani lucrati in campul muncii se aplica,si daca concediul de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)