avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept viager incalcat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept viager incalcat

Buna ziua,

Am drept viager obtinut cu mare greutate ca urmare a cumpararii unui imobil printr-o chitanta de mana pe numele meu si al sotiei. Chitanta s-a facut in anul 1998 cand s-a dat si acontul. La achitarea ultimei rate pentru imobil, sotia mea face contract de vanzare cumparare pe numele fetei ei din alta casatorie. Acesta s-a facut prin 2 procuri trimise din strainatate in care se stipula ca proprietara este fata sotie, iar sotia avea drept viager. In anul 2002, la venirea mea in tara, aflu ca nu am niciun fel de drept asupra acestui imobil. La aflarea acestei vesti, imi iau un avocat si-i spun sotiei ca am de gand sa o dau in judecata pe fata ei care era in Romania si care nu mai putea parasi tara pana la lamurirea situatiei. Sotia speriata da la notar o declaratie din care rezulta ca eu si cu ea am cumparat imobilul, si-mi ofera si mie drept viager prin aceasta declaratie. In anul 2008 venim in tara ca sa vindem imobilul, lucru ce nu se realizeaza iar noi divortam ulterior din mai multe motive. In momentul de fata, mie mi se refuza intrarea in acest imobil, politia nu vrea sa se implice iar eu nu pot sa ma folosesc de dreptul dobandit. Toate incercarile facute datorita actelor pe care le posed: declaratia notariala a sotiei precum ca eu si ea am dat banii pe acest imobil, declaratie ei sub semnatura privata ca singura a luat aceasta hotarare fara acordul meu de a o trece pe fiica ei ca proprietar, precum si chitanta de mana semnata de: 3 martori, fosta sotie precum si persoana care ne-a vandut casa, in care se specifica clar ca noi doi am cumparat acest imobil, se lovesc de raspunsul negativ primit din partea autoritatilor timisorene carora m-am adresat (parchet, DNA), imobilul fiind in acest oras. Tin sa mentionez ca eu am semnalat acestor autoritati frauda/ inselaciunea comisa, precum si alte aspecte, precum discriminarea la care am fost supus. Nu mi s-a facut o judecata corecta in procesul de partaj, pentru ca majoritatea actelor trimise aparatorului meu nu au fost prezentate in instanta, acest aparator fiind mai mult ca sigur cumparat de fosta sotie. Chitantele sumelor platite aparatorului meu nu au fost nici ele prezentate instantei, fiind pagubit. Aparatorul meu a fost de acord in mod nejustificat cu valoarea unui alt apartament ce a facut obiectul partajului, declarat de sotie. Curios, garajul acestui apartament a aparut ca valore, dar nu a fost luat in calcul in partaj, fiind distribuit gratuit sotiei. Mentionez ca am fost prezent o singura data pe parcursul procesului. Presiunea facuta asupra mea de fosta sotie a fost enorma prin invinuiri eronate, chemari in fata organelor de cercetare pentru vina imaginara. Tin sa precizez ca divortul si partajul ce s-a pronuntat in Romania in anul 2012 a fost ulterior aceluiasi divort pronuntat in Statele Unite in 2010. Culmea este ca cele 2 sentinte sunt contradictorii, avocatul meu spunand ca recunoasterea divortului din State o sa-l faca in momentul in care o sa considere ca e necesar.

Va rog sa aveti amabilitatea sa ma sfatuiti. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 20:53, 1 Octombrie 2015
aveti posibilitatea sa cereti o consultatie unui alt avocat din Timisoara. puteti sa faceti si dvs demersurile pt recunoasterea hotararii de divort din SUA , nu tb sa stati la dispozitia avocatului, care va rezolva problemele cand consiera dumnealui ca este necesar..

referitor la inscrisurile pe care nu le-a depus avocatul la dosarul de partaj, trebuie sa stiti ca exista niste termene si o anumita procedura pana cand inscrisurile pot fi depuse la dosar.
eu va spun acest lucru la modul general, nu cunosc moalitatea in care dosarul dvs s-a judecat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate nedisputata in partaj cine are drept de proprietate nikostoica nikostoica Vreau sa cumpar un imobil.Situatia este urmatoarea, proprietarul a obtinut locuinta prin cumparare in timpul casatoriei de la parintii lui. Dupa 7 ani de la ... (vezi toată discuția)
Proces de partaj cu cerere de interventie pentru reclamant Taisa Denisa Taisa Denisa Am fost casatorita in perioada 1983-2007. Am deschis procesul de divort si partaj pentru 2 apartamente si o casa ,de trei ani si jumatate si sunt inca doar la ... (vezi toată discuția)
Dupa 5 ani de la divort vasilepop vasilepop Inainte cu 5 zile de casatorie mama mea mi a facut procura notarial precum pot sa vand in numele ei apartamentu proprietate care l avea, eu fiind unicul ... (vezi toată discuția)