avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notar dupa depunere cerere divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notar dupa depunere cerere divort

Buna Ziua!

Sotia mea a depus cerere de divort saptamana trecuta
Ulterior ne-am hotarat sa divortam la notar.

Este vreo problema daca sotia isi retrage cererea de divort
in ziua cand divortam la notar ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 14:52, 2 Octombrie 2015
Trebuie sa aduca certificat de grefa ca a renuntat la actiune.
puteti divorta prin acord in instanta, e mai ieftin. va prezentati la instanta cand veti fi citati si divortati la primul termen.
Uite ca nu m-am intalnit cu problema asta, unde gasesc temeiul?
In declaratia pe care o dau sotii la depunerea cererii de divort declara pe proprie raspundere ca nu s-au adresat altor autoritati pentru desfacerea casatoriei. Daca sotii mentioneaza ca exista deja o cerere depusa la alta autoritate, respectiv instanta, se cere o dovada ca acestia si au retras cererea pentru a urma procedura divortului pe cale notariala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act notarial tranzactional inainte de divort ? loanabelciu loanabelciu Actul notarial tranzactional (pentru impartirea de comun acord a unor bunuri imobile) se poate face si inainte de divort (avem cererea de divort depusa de acum ... (vezi toată discuția)
Cerere divort atac2211 atac2211 Buna ziua. Va rog frumos sa imi raspundeti la o intrebare daca se poate. Sotia mea a depus o cerere de divort, si am primit citatie pt data de 11.06.2008. Acum ... (vezi toată discuția)
Se poate muta divortul de la judecatorie la notar? cristianas80 cristianas80 Buna ziua! Am depus cererea de divort (cu minori) la Judectorie in luna ian 2012 si am primit termen in mai. In conditiile in care m-am inteles cu sotul meu, ... (vezi toată discuția)