avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intrebare mandat de aducere ca martor in proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intrebare mandat de aducere ca martor in proces civil

Buna ziua! Sunt martor intr-un proces civil mai exact un proces prin care se cere anularea unei amenzi in urma unui control facut de catre ITM moment in care am fost gasit la locul de munca (a doua zi dupa sa zicem "angajare") neavand inca un contract de munca (fapt ce il stiam, si am fost de acord pentru ca urma sa mi se faca). Problema este ca dinainte de data inceperii procesului, am plecat in strainatate si nu am putut sa ma prezint la data in care eram citat si anume 23 septembre (din motive financiare), insa am reusit sa ajung in tara pentru a ma prezenta la proces in data de 5 luna aceasta (stiu de aceasta data pentru ca am tinut legatura cu angajatorul). Insa intre timp a fost emis un mandat de aducere ca martor pentru data de 21 luna aceasta si am fost informat de catre politia din raza domiciliului de acest lucru. Intrebarea este, ma mai pot prezenta in data de 5 chiar daca am mandat pentru data de 21 sau trebuie sa astept ca sa fiu dus la proces de catre politie atunci? Stiu ca sunt pasibil de amenda judiciara, insa pot justifica neprezentarea la proces cu ajutorul actelor de sedere din strainatate? Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 17:17, 2 Octombrie 2015
Buna ziua,
Va puteti duce pe 05 si apoi sa plecati linistit la munca.
Solicitati instantei sa se anuleze mandatul de aducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog explicatie la o citatie calina67 calina67 buna ziua, as vrea sa va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie:am primit o citatie in care am fost chemata in calitate de martor la un organ de politie, ... (vezi toată discuția)
Va rog un ajutor ? ContSters197310 ContSters197310 As dorii o informatie, pentru o neprezentare intr-un proces penal,in calitate de martor,ce s-ar putea intampla,indiferent de motivu neprzentarii? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Prezentare mandat aducere emisor emisor fiul meu a fost citat in mai multe randuri in calitate de martor de fond ,infractiuni privind circulatia pe drumurile publice.nu a semnat ptr primirea niciunei ... (vezi toată discuția)