avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... care este incadrarea juridica?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

care este incadrarea juridica?

O persoana intra intr-o camera nervoasa.Din camera ,in hol se aud zgomote si tipetele persoanei care se afla in camera ce cerea ajutor.La iesirea din camera persoana vatamata acuza lovituri la cap si mana.In aceeasi zi se deplaseaza la spital unde primeste bilet de trimitere in baza caruia i se elibereaza certificat medico legal -22 zile de ingrijiri medicale -lovire cu corp dur.
In aceeasi zi la spiatalul de urgenta se preyinta si agresorul stailinduse ca acesta prezinta entorsa metecarpiana si anexeaza la dosar certificat medico legal 12 zile ingrijiri medicale-lovire cu corp dur.Ulterior depune plangere pentru lovire.
INTREBARE care va fi solutia pentru fiecare in parte tinand cont de faptul ca nu exista probe din care sa rezulte ca agresorul a fost lovit de victima-probabil acesta suferind leziunea in cadrul agresarii acesteia
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2009
Canon01, utilizator
Din camera ,in hol se aud zgomote si tipetele persoanei care se afla in camera ce cerea ajutor.

Cineva probabil ca a auzit aceste tipete , ganditi-va la persoanele care pot fi audiate ca martori .In acest sens , e firesc sa avem in minte concluzia ca acest tipete sunt rezultatul unei aparari ...

Cred ca s-a actionat in conditiile legitimei aparari , cauza care inlatura caracterul penal al faptei.

In urma coroborarii mijloacelor de proba , (declaratiile invinuitului / inculpatului , o eventuala expertiza medico-legala , depozitiile martorilor , declaratiile partilor vatamate) adevarul va iesi la iveala.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Corect, partea care se afla in incapere poate invoca legitima aparare.

Pentru mai multe detalii ar fi interesant de stiut cu ce drept a intrat agresorul in acea incapere (locuia si el acolo, etc). In functie de aceste informatii ne putem da cu parerea mai exact. Astfel, agresorul s-ar putea sa se lipeasca si de infractiunea de violare de domiciliu.

Asteptam mai multe informatii.

Av. AdrianPosdarie
Strict din punctul meu de vedere , chiar din documentele medicale rezulta mecanismul de producere a traumatismelor. Astfel , unul l-a pocnit pe celalalt si si-a luxat mana , pe cand persoana lovita a suferit traumatisme cranio-cerebrale !
Se va dispune mai mult ca sigur efectuarea unei expertize medicale care va stabili exact mecanismul de producere al traumelor si , in baza expertizei , se va face si incadrarea juridica!
Sunt curioasa care este legatura dintre cele 2 persoane...sunt oare rude?...prieteni?...cunostinte?...sau poate soti???
Si ce anume a generat acel conflict?
Si ce se urmareste prin acest comportament? Oare nu este mai bine ca partile sa ajunga la o intelegere....sau se doreste razbunarea?:sorry:
Ceea ce nu poate decat sa ma mire este faptul ca tocmai asa-zisul agresor(persoana lovita la mana , cu certifict medico legal cu 12 zile ingrijiri medicale) a facut plangerea!:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune bobar bobar Buna, sambata seara a suferit o agresiune intr-un club. ce masuri legale poate lua? Mi-a spus ca nu stie cine la agresat. in acea seara a chemat si politia ... (vezi toată discuția)
Slutire tflorina tflorina in seara de 09.noiembrie,fratele meu a asistat la cearta dintre doua persoane dorind sa intervina pt a pune capat certii dintre cei doi ,agresorul a napusti ... (vezi toată discuția)
Agresiune nicu6121 nicu6121 va rog frumos sa imi spuneti cat costa deschiderea unui proces civil de agresiune? In cat timp de la o agresiune poti sa iti scoti certificat ... (vezi toată discuția)