avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Buna ziua!
Am chemat in instanta primaria, pt dobandirea dreptului de proprietar asupra casei si a terenului aferent acesteia, iar avocatul, care l-am angajat mi-a zis ca obiectul dosarului este "uzucapiune".
Dupa un an si jumatate de plimbari prin instante, acest dosar s-a suspendat, dupa care s-a perimat.

Avocatul mi-a zis ca a facut cerere sa-mi recuperez taxa de timbru din acest dosar, invocand citez din cerere, "art. 247 Cod Civil si art. 408 Noul Cod Civlil"

Va rog sa-mi spuneti daca mai am vreo sansa sa-mi recuperez banii si daca articolele invocate sunt cele corecte? Daca nu sunt astea articolele mi-ati putea indica pe cele corecte?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gelu27 , utilizator 21:17, 5 Octombrie 2015
Nu intrați în vreuna din situațiile prevăzute de lege pentru restituirea taxei judiciare de timbru, .acestea fiind cele arătate prin art. 45 al OUG80/2013. Taxa pe care ați plătit-o a fost o taxă datorată
Va multumesc, pt raspuns, dar mai am o intrebare!
Acele taxe de timbru nu pot fi folosite intr-un alt dosar avand acelasi obiect, cauza si parti, deschis ulterior celui perimat? Nu se poate aplica art.422 alin.(2)?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2015
gelu27, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata taxa timbru judiciar pentru masina etc etc Buna dimineata, Cat trebuie sa platesc taxa de timbru judiciar pentru o masina din anul 2007? (iesire din indiviziune)... Daca platesc 150 lei, este bine? ... (vezi toată discuția)
legalizare hotarare judecatoreasca iustinian 13 iustinian 13 Buna ziua As dori sa stiu pentru a legaliza o hotarare data de prima instanta - judecatorie pentru o actiune ce are ca obiect o casa cu teren aferent, taxa ... (vezi toată discuția)
Cum se intabuleaza casa? cosarpavel cosarpavel Va rog sa-mi scrieti care sunt pasii care trebuie facuti pentru a trece in CF casa si anexele construite ,in 1959 ,pe un loc de casa cumparat fara acte ... (vezi toată discuția)