Buna ziua!
Am chemat in instanta primaria, pt dobandirea dreptului de proprietar asupra casei si a terenului aferent acesteia, iar avocatul, care l-am angajat mi-a zis ca obiectul dosarului este "uzucapiune".
Dupa un an si jumatate de plimbari prin instante, acest dosar s-a suspendat, dupa care s-a perimat.
Avocatul mi-a zis ca a facut cerere sa-mi recuperez taxa de timbru din acest dosar, invocand citez din cerere, "art. 247 Cod Civil si art. 408 Noul Cod Civlil"
Va rog sa-mi spuneti daca mai am vreo sansa sa-mi recuperez banii si daca articolele invocate sunt cele corecte? Daca nu sunt astea articolele mi-ati putea indica pe cele corecte?
Nu intrați în vreuna din situațiile prevăzute de lege pentru restituirea taxei judiciare de timbru, .acestea fiind cele arătate prin art. 45 al OUG80/2013. Taxa pe care ați plătit-o a fost o taxă datorată
Va multumesc, pt raspuns, dar mai am o intrebare!
Acele taxe de timbru nu pot fi folosite intr-un alt dosar avand acelasi obiect, cauza si parti, deschis ulterior celui perimat? Nu se poate aplica art.422 alin.(2)?
Va multumesc!