Am o nelamurire privind partajul voluntar.
Spre exemplu dupa decesul unuia din soti masa succesorala este jumatate indiviziva dintr-un apartament (cealalta jumatate fiind a sotului in viatza) + alte bunuri .Mostenitori sunt sotia (sa zicem :) ) si doi copii . Acestia fac un act notarial de partaj voluntar prin care se confera dreptul de bun propriu catre unul din copii , restul bunurilor urmind a fi impartite ulterior .
Intrebarea este : Din moment ce partajul voluntar se refera la masa succesorala ce contine doar jumatate din apartamentul respectiv , cum i se poate atribui copilului tot apartamentul ca bun propriu ?
Este posibil ca in actul notarial de partaj voluntar sa se prevada ca e vorba de si de jumatatea sotiei (apartamentul fiind dobindit in comun in timpul casatoriei) , sau trebuie intocmite alte acte (vinzare,donatii,etc.) ?
Exista partaj voluntar succesoral- se partajeaza numai cota dobandita prin succesiune!!!!!!!!!
-partaj voluntar- se partajeaza cota de 1/1- dupa libera alegere a coproprietarilor!!
Deci in cazul tau sa facut partaj voluntar!!
buna ziua!
actul de partaj s-a facut intre toti coproprietarii?
sunt precizate in actul de partaj cotele parti ale fiecaruia si modul de dobandire a acestora?
toate aceste cote parti adunate dau intregul?
Probleme cu fratii
Marbe
Suntem 3 frati in actele unei case dupa moartea parintilor iar eu sunt titular cu resedinta la adresa respectiva,fratii au fiecare casele lor
Eu nu sunt in ... (vezi toată discuția)