avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eliberare Loc de parcare privat nu inchiriat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eliberare Loc de parcare privat nu inchiriat

Cum pot elibera un loc de parcare privat, ocupat de cineva care il ocupa ilegal.
Cica primaria de care apartin nu are contract cu vreo firma de ridicari.
Intrebarea mea e cum pot obliga politia sa imi elibereze locul de parcare privat prin chemarea unei firme de ridicari.
As dori raspunsuri direct la subiect si nu comentarii aiurea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2015
barboiionut, utilizator
Cel mai recent răspuns: barboiionut , utilizator 17:25, 13 August 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E proprietatea dumneavostra deci luati 10 baieti, ridicati sau trageti masina si o puneti in mijlocul drumului. Apoi va blocati locul de parcare.
Proprietarul / posesorul autovehicului care a parcat pe proprietatea Dvs. a putut fi contactat
( sub o forma sau alta ) ? ... sau a lasat "bunul" acolo si dus a fost... ?
... e inmatriculat ? daca da , in RO, BG, FR, E.... etc ?
Chemati Politia Locala sau Politia Rutiera. Blocarea accesului la parcare reprezinta contraventie, proprietarul masinii va fi amendat. Evident, asta nu va elibera locul, nu vor chema o firma de ridicari, dar in timp va avea efect. In unele orase se blocheaza rotile... O metoda des intalnita este parcarea astfel incat sa-i blocati iesirea.
Nu recomand solutiile "murdare" desi si astea sunt des folosite, chiar si pentru locuri fara contract, doar "rezervate". Incepeti cu un mesaj pe parbriz, poate nu e constient de ce face... Asta daca masina nu este abandonata acolo...
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2015
DinuX, utilizator
Codul Rutier se aplică pentru drumurile publice, nu pentru proprietățile private iar blocarea unei căi de acces ce deservește o proprietate, nu echivalează cu ocuparea acelei proprietăți. Așadar, nu puteți ”obliga” Poliția să vă elibereze locul, cum n-ați fi putut-o obliga nici măcar dacă cineva ar fi parcat în drepul garajului dumneavoastră.
Art. 64 alin. 1 din OUG 195/2002 spune că ”Poliţia Rutieră POATE dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă.” Așadar POATE, dacă vrea ea dispune ridicarea, dacă nu vrea, nu dispune ridicarea! Dacă vrea îi dă amendă conducătorului auto, dacă nu, îi dă avertisment.
Dar dvs. dacă îi veți muta mașina din acel loc, fără însă a-i aduce deteriorări/distrugeri, ce faptă penală/contravențională sau de aorice natură credeți că veți săvârși?

Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
catalin27smb, utilizator
deci pana la urma nici un raspuns la subiect, nimic clar, oricine poate sa iti ocupe spatiu privat ca nimeni nu face nimic, poate doar daca chemi niste "baieti cu glugi" si rezolvi problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masini parcate ilegal florintodoran florintodoran Buna ziua, as dori sa intreb daca exista posibilitatea ca masinile parcate ilegal in garajul blocului, sa fie ridicate. Am discutat subiectul acesta in ... (vezi toată discuția)
Ridicare masini din parcare privata a complexului rezidential gunnar gunnar E posibil ca din parcarea privata a unui complex rezidential sa fie ridicate masinile parcate aiurea? E nevoie ca asociatia de proprietari sa faca ceva sau e ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari mi-a blocat roata masinii. legalitate danielleu danielleu Buna ziua, Asociatia de locatari a blocului in care locuiesc mi-a blocat roata masinii oprite pe spatiul comun cu motivul ca am incalcat art. 256 CP ... (vezi toată discuția)