avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... subiect CECCAR - ajutor, va rog mult
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

subiect CECCAR - ajutor, va rog mult

11) Întocmiţi raportul de expertiză contabilă în care aţi fost numit, având următoarele elemente:
Dosar nr. 8/187/2014
Părţile în cauză: reclamantă – DGFP Braşov
pârâtă: SC ALFA SRL Braşov
Descrierea cauzei aflată pe rol: În anul 2013, SC ALFA SRL a achitat conform contractelor încheiate cu deţinătorii de terenuri agricole, arenda în natură, respectiv cantitatea de 10.000 kg grâu evaluată la preţul de 0,85 lei/kg. Având în vedere că această tranzacţie este o livrare de cereale firma a aplicat măsurile de simplificare prevăzute la art. 160 din Codul fiscal, respectiv a emis factura cu taxare inversă. Inspectorii fiscali au procedat la reîncadrarea tranzacţiei pentru a reflecta conţinutul economic al acesteia, procedând la taxarea operaţiunii şi obligând firma la plata T.V.A.
Pentru elucidarea cauzei instanţa încuviinţează proba cu expertiza contabilă, căreia i s-a fixat următorul obiectiv: să se stabilească dacă achitarea în natură a arendei se încadrează în categoria operaţiunilor pentru care se aplică taxarea inversă, în caz contrar să se determine T.V.A care trebuie plătită de pârâtă.
Termen de depunere a raportului: 28 septembrie 2014.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:32, 4 Octombrie 2015
Concret care este intrebarea dv?
De la data impusa de instanta pentru depunere raport de expertiza ce s-a mai intamplat?
Pentru rezolvarea acestei cauze s-a dispus proba cu expertiza contabilă, căreia i s-a fixat următoarele obiective (întrebări):
1. Achitarea în natură a arendei se încadrează în categoria operaţiunilor pentru care se aplică taxarea inversă?
2. Ce T.V.A. trebuie plătită de pârâtă?
Inteleg ca este subiect pentru examen in vederea obtinerii avizului CECAR de expert contabil.
Pentru a obtine avizul CECAR trebuie sa respectati procedura din regulamentele asociatiei.
Daca ati primit deja o expertiza contabila de la o instanta de judecata (numai daca detineti deja avizul CECAR si autorizatie de la Ministrul justitiei ca expert judiciar in specialitatea contabilitate) cu obiectivele mentionate, trebuie sa respectati procedura prevazuta de OG nr.2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare, privind expertiza tehnica judicara si extrajudiciara.
Pentru procedura de efectuare expertiza tehnica judiciara si contabila gasiti mai multe informatii aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2015
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxarea inversa levantica levantica Buna ziua, deranjez cu urmatoarea intrebare : achitarea în natură a arendei se încadrează în categoria operaţiunilor pentru care se aplică taxarea ... (vezi toată discuția)
raportul de expertiză contabilă evaluatorgondor evaluatorgondor Întocmiți raportul de expertiză contabilă în care ați fost numit, având urmăoarele elemente: Dosar nr. ... Partile in cauza: - reclamanta:x ... (vezi toată discuția)
Numire gresita expert isis1977 isis1977 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: la solicitatea avocatului unei parti, in dosar s-a solicitat proba cu expertiza contabila, fiind numit eu ca expert. ... (vezi toată discuția)