avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie de furt/plangere la politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie de furt/plangere la politie

Buna seara,

Sunt acuzat de o matusa ca i-as fi furat pensia ,lucru total neadevarate,aceasta prima oara s-a plans tuturor vecinilor de pe strada ca "a patit o mare nenorocire,nepotul meu mi-a furat pensia."
De la inceputul saptamanii imi tot zicea sa ii restitui banii,pe care ma acuza ca i-am furat;datorita faptului ca imi aduce atingere onoarei si demnitatii am decis sa o dau in judecata pentru a solicita daune morale si sa recunoasca faptul ca informatiile pe care le-a spus despre mine sunt false.
In seara aceasta m-am oprit la politie sa intreb ce pot face pentru a fi trasa la raspundere,stiu ca nu mai sunt prevazute in Noul Cod Penal infractiunile de insulta si calomnie.
Discutand cu comandantul sectiei de politie referitor la cazul pe care il voi descrie mai jos,acesta m-a intrebat cu ce ma ocup,i-am spus ca sunt student la Drept si am mai stat sa discut cu el diverse spete.La un momentdat ne trezim in birou cu ofiterul de serviciu,care tinea in mana plangerea matusii mele impotriva mea.
Aceasta era doar o plangere si scria ca doreste doar ca Politia sa ma avertizeze sa o las in pace(probabil a aflat ca doresc sa ii intentez un proces).
Am iesit din biroul comandantului pentru a o audia pe matusa mea si am asteptat afara pentru a da si eu o declaratie.Cand am fost chemat sa dau declaratia comandantul m-a intrebat daca o cunosc,raspunsul meu fiind afirmativ si acuzatiile ce mi se aduc.Atunci ea a intervenit si a zis ca isi retrage plangerea daca ii restitui 600 lei("pensia-care i-am furat-o") si bijuteriile-care la fel ma acuza ca le-am luat.
De fata cu comandatul,ofiterul de serviciu si ea,am confirmat ca am inteles acuzatiile care mi se aduc si am spus ca nu am ce sa restitui fiind nevinovat.
In declaratia data de mine am expus ultima vizita care i-am facut-o saptamna trecuta 24.09,cand la insistentele ei m-am dus cu fratele meu sa o ajutam sa culeaga via din curte,acolo mai era un baiat chemat tot de ea,care culesese via.
Acesta a mai stat putin in seara aceea,timp in care aceasta a zis ca ne va rasplati atunci cand ia pensia pentru ajutorul acordat,dupa care a plecat.Eu cu fratele meu si ea am ramas sa desfacem strugurii si sa ii dam prin zdrobitor,dupa ce am terminat treaba am plecat acasa,mentionez ca stam pe aceeasi strada la 3 case.
Vineri 25.09 ea a luat pensia si stiam de ceva timp de la ea ca urmeaza ca in week-endul 26-27 urmeaza sa plece la tara pentru a rezolva niste probleme cu un teren pe care il are de vanzare.
Eu in perioada 25-27 nu am vizitat-o si nu am vazut-o.Luni pe 28.09 am fost la ea sa o intreb ce a facut la tara,ea invitandu-ma in casa si spunandu-mi ca trebuie sa imi dea bani pentru ajutor dar are o problema ca nu mai stie unde a ascuns banii,eu fiind la ea in dormitor stand pe marginea patului,ea s-a apucat sa scotoceasca in dulapul situat in fata mea cautand banii.Avand si alte probleme de rezolvat am plecat.Marti 29.09 nu am vizitat-o.Miercuri 30.09 a fost ultima vizita pe care i-am facut-o,in jurul pranzului, aceasta fiind in curte pregatindu-si ceva de mancare,unde mi-a zis daca i-am luat banii sa ii dau inapoi macar jumatate ca nu are de medicamente,vazand ca ma acuza fiind doar o singura data la ea in casa(luni) i-am spus ca daca continua nu mai vin pe la ea si nu mai are ce discuta cu mine,atunci a zis ca vineri a fost o femeie la ea ,care i-a dat bani si acatiste pentru ca ea nu a fost la tara in week-end ci in pelerinaj la Arsenie Boca.
De fata cu mine atunci a acuzat-o pe femeia aceea ca ea i-ar fi luat pensia,a adus injurii si a blestemat persoana care i-ar fi sustras banii si m-a acuzat pe mine ca luni i-as fi furat din dulap din buzunarul unei geci un ceas si o pereche de cercei,lucru fals eu neparticipand la cautarile ei.Vazand ca nu o scot la capat cu ea am decis sa plec si sa rup orice legatura cu ea.

Am mentionat in declaratie ca am ajutat-o sa inchrieze un aprtament pe care il detine,am ajutat-o cu plata facturilor,am mers cu ea la cumparaturi si alte lucruri care le-am facut pentru ea.
Acum 2 ani de zile a acuzat-o pe mama mea ca i-ar fi furat 300 lei si la fel s-a plans la toti vecinii,de atunci parintii mei nu mai vorbesc cu ea,lucru care de asemenea l-am scris in declaratie.

Din declaratia ei reiese ca marti pe 29.08 intre orele 20-22 am fost la ea si atunci i-am "furat" bunurile ,in declaratia data de mine eu sustin si semnez ca pe 29 nu am fost la ea si am martori 2 prieteni si pe fratele meu cu care am fost la biliard in aceea seara.
Ea este cunoscuta in cartier ca o femeie rea,care a facut rau multor oameni,mincinoasa care aduce acuze si injurii oricui nu ii mai e pe plac,joaca un teatru fenomenal(plange la comanda;se plange ca e bolnava,ca are cancer;a avut un baiat handicapat care a murit acum cativa ani pe care l-a folosit ca "scut").

Acum s-a ajuns prea departe si e posibil sa fiu cercetat pentru o infractiune pe care nu am savarsit-o si nu o voi ierta,doresc sa o fac sa plateasca pentru afirmatiile facute.
Am urmatoarele intrebari:
1.In cazul in care deschid o actiune in pretentii pe dreptul comun in civil(art.252,art.253,alin.4,art.72,alin.1 si 2 si art.73) si probez cu martori si ea obtine obtine un certificat neuro-psihic care atesta ca nu e in deplinatatea facultatilor mintale ,ce se poate intampla?
2.In plangerea formulata astazi de ea,bijuteriile nu cred ca sunt descrise,e posibil ca politia sa perchezitioneze casa?Parintii mei au bijuterii,care sunt mostenite de la bunici si destul de greu de dovedit cu acte si ma gandesc ca e posibil sa le creez probleme si lor?
3.In cazul in care se decide neinceperea urmaririi penale asupra mea,plecandu-se de la prezumtia de nevinovatie si fiind foarte greu de dovedit atat pentru mine cat si pentru ea sa dovedeasca cele relatate in plangere,ce se va intampla?
4.In cazul in care declaratiile noastre sunt total opuse,eu relatand adevarul si ea creeand acuzatii care sunt imposibil de dovedit ,plus eu avand alibi pentru seara in care sunt acuzat ca as fi comis infractiunea ,ce se intampla?
4.Ce alte recomandari/sugestii imi puteti da referitor la speta de mai sus?

Cel mai recent răspuns: Gaby04 , utilizator 16:50, 23 Noiembrie 2019
1-Va confruntati cu o situatie dificila daca dvs amestecati furtul pensiei,al bijuteriilor cu inchiriatul apartamentului,acatiste si ajutoare catre alte persoane
Daca aveti cunostiinta ca este persoana cu anumite afectiuni,incercati sa indepartati astfel de situatii,intrerupeti vizitele
Sunteti rude..incercati sa solutionati amiabil
Prin eventuala solutionare in instanta generati posibilitatea sa vi se aduca alte acuze-nu uitati caracterul matusii=Ea este cunoscuta in cartier ca o femeie rea,care a facut rau multor oameni,mincinoasa care aduce acuze si injurii oricui nu ii mai e pe plac,joaca un teatru fenomenal(plange la comanda;se plange ca e bolnava,ca are cancer;
2-Daca parintii dv detin bijuterii,acestia au posibilitatea in eventuala cercetare sa faca dovada provenientei acestora
3-Se va complica situatia si vor persista suspiciunile reciproce
4-Numai procurorul de caz,analizand plangerea coroborand declaratiile partyilor va putea concluziona
5-Daca intentionati sa va desfasurati viata fara complicatii de genul celor mentionate,
incetati contactul cu matusa dv
Avand in vedere ca parintii dv cunosc comportamentul matusii,ce parere au fata de situatia existenta ?
Multumesc mult pentru raspuns.

Nu am ce solutiona amiabil,asta ar insemna sa o despagubesc si deci practic sa recunosc indirect ca eu as fi furat bunurile.
Sincer habar nu am ce afectiuni are,am intrerupt orice contact cu ea.

O sa astept sa vad ce se intampla,probabil se vor face cercetari ,politia v-a intreba vecinii si voi decide cum voi reactiona.
Astazi m-a oprit o vecina si mi-a zis ca i-a spus matusa mea ca ii e frica ca o voi omora in casa,ca e decisa sa vanda casa.

Ce anume pot face sa zicem dupa ce se termina cercetarile...pentru a-mi reabilita numele si pentru a-i cere daune morale?
În situaţia în care dosarul penal va fi clasat, aveţi posibilitatea să vă îndreptaţi împotriva dânsei în instanţa civilă.

Cu precizarea că va trebui să faceţi dovada faptului că v-a acuzat calomnios, adică în cunoştiinţă de cauză, cu intenţie; iar pe de altă parte, va trebui să faceţi dovada daunelor morale suferite.

Sfatul meu este să evitaţi contactul cu persoana respectivă. Vă pot spune din experienţă că acest gen de situaţii nu se rezolvă cu acţiuni în instanţă.
Buna ziua! Domnule avocat,ma confrunt cu o situatie asemanatoare a acetei persoane. Cu mult timp in urma am lucrat pentru o doamna care are o mica afacere,Cu timpul,starea mea de sanatate s_a subrezit si am refuzat sa mai lucrez pentru dansa,dar am pastrat legatura si o mai ajutam cu diferite servicii ocazional sau cand imi solicita ajutorul. Intr-o zi de sambata m-a rugat sa ii cumpar pamant sa mute un lamai intr-un alt ghiveci.Am cumparat pamantul si l-am rugat pe fratele meu sa vina sa ma ajute ca nu puteam sa car acel pamant. Am sunat-o pe doamna sa o intreb daca pot veni cu fratele meu sa ma ajute sa aduc pamantul si daca vrea sa o ajutam impreuna sa mute acel lamai.Doamna a acceptat si am plecat catre locuinta dansei. Am ajuns si ne-am apucat sa mutam acel lamai in alt ghiveci. Pamantul ramas de la lamai a tebuit sa mearga sa il arunce impreuna cu doamna (dupa ce noi am mutat acel lamai) asta ca sa nu facem prea multa mizerie. In acest timp eu am ramas singura in casa timp in care am facut curatenie in balcon pentru ca doamna locuieste la bloc. Doamna si fratele meu s-au intors de la dusul ghiveciului cu pamantul vechi si am mai strans ce era de strans pe acolo,dupa care ne-am retras cu totii in bucatarie pentru ca doamna vroia sa gateasca ceva. Am mai ramas cu doamna ceva vreme in bucatarie povestind diverse si fratele meu a cerut sa mearga la baie (dus -intors)2 minute a lipsit de langa noi. Am mai petrecut ceva timp cu dansa cred ca o ora -o ora si jumatate si apoi am plecat. Doamna mai avea pe balcon niste paturi si niste lucruri de care nu mai avea nevoie si a spus ca ni le da noua ca ea o sa le arunce daca noi nu le vrem. La o saptamana dupa aceea trebuia sa merg la dansa sa o vopsesc pentru ca dansa m-a rugat,asta fiind Duminica. Cu o zi inainte am rugat-o pe mama mea sa meargasa ii duca un lucru pe care il luasem cu imprumut de la doamna respectiva. Mama a fost, a vorbit cu dansa si cand s-a intors mama acasa mi-a spus ca acea doamna ma acuza pe mine si pe fratele meu ca i-am furat niste bani din casa. Am fost socata la auzul acestor vorbe si m-am dus cu fratele meu la dansa sa vad despre ce este vorba. Acuzatiile au continuat spunand in gura mare ca am furat o suma de bani din casa ei. Am inceput sa strigam una la cealalta pentru ca noi nu am facut acel ceva despșre care ea vorbeste si i-am spus sa mearga la politie sa ma acuze si sa ii demonstrez ca nu suntem vinovati de fapta de care ea ne acuza Doamna a spus ca nu merge la politie ca asteapta sa se uite pe camera de luat vederi sa vada daca o anumita persoana a intrat in bloc si in casa fara stirea ei pentru ca avea cheile de la apartamentul dansii. Am plecat de la locul de munca al acestei doamne si m-am dus la politie in speranta ca voi putea sa imi fac dreptate in sensul asta. Am spus domnului politist despre ce este vorba si mi-a spus ca daca doamna nu depune plangere impotriva noastra nu am de ce sa imi fac probleme sa imi demonstrez nevinovatia. Probleme imi fac pentru ca ma cunoaste toata lumea in acel loc si mi-a patat onoarea ca om. Sunt o fire de om care se ataseaza foarte repede de oameni si ei imi devin ca o familie. Plus ca acea doamna ii instiga si pe altii care lugreaza pentru dansa impotriva mea spunand ca eu am spus de acele persoane ca au comis acea fapta. Ea cu gura ei a spus ca au mai intrat in casa dansii si alte persoane in decursul a doua saptamani si a mai umblat si ea la acei bani pana sa descopere ca nu mai are acei bani. Sunt suparata si vreau sa demonstrez ca sunt nevinovata. Ce sa fac? La cine sa apelez sa imi demonstrez nevinovatia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovita in propiul domiciliu si apoi sanctionata de politie pt ca m-am aparat ContSters141803 ContSters141803 In ziua de 6aprilie in casa in care locuiesc de 34 ani impreuna cu bunica pe care o am in intretinere,a aparut fiica acesteia care nu a mai trecut pe aici de ... (vezi toată discuția)
Furt maryalice09 maryalice09 Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au ... (vezi toată discuția)
Sunt acuzata de amanta ca il sechestrez pe tatal meu jlvera jlvera Buna dimineata, Va rog ajutati-ma sa scap de aceasta persoana. Concubina tatalui meu ma acuza ca il sechestrez in casa la mine. Tatal meu este ... (vezi toată discuția)