Buna seara,
Sunt acuzat de o matusa ca i-as fi furat pensia ,lucru total neadevarate,aceasta prima oara s-a plans tuturor vecinilor de pe strada ca "a patit o mare nenorocire,nepotul meu mi-a furat pensia."
De la inceputul saptamanii imi tot zicea sa ii restitui banii,pe care ma acuza ca i-am furat;datorita faptului ca imi aduce atingere onoarei si demnitatii am decis sa o dau in judecata pentru a solicita daune morale si sa recunoasca faptul ca informatiile pe care le-a spus despre mine sunt false.
In seara aceasta m-am oprit la politie sa intreb ce pot face pentru a fi trasa la raspundere,stiu ca nu mai sunt prevazute in Noul Cod Penal infractiunile de insulta si calomnie.
Discutand cu comandantul sectiei de politie referitor la cazul pe care il voi descrie mai jos,acesta m-a intrebat cu ce ma ocup,i-am spus ca sunt student la Drept si am mai stat sa discut cu el diverse spete.La un momentdat ne trezim in birou cu ofiterul de serviciu,care tinea in mana plangerea matusii mele impotriva mea.
Aceasta era doar o plangere si scria ca doreste doar ca Politia sa ma avertizeze sa o las in pace(probabil a aflat ca doresc sa ii intentez un proces).
Am iesit din biroul comandantului pentru a o audia pe matusa mea si am asteptat afara pentru a da si eu o declaratie.Cand am fost chemat sa dau declaratia comandantul m-a intrebat daca o cunosc,raspunsul meu fiind afirmativ si acuzatiile ce mi se aduc.Atunci ea a intervenit si a zis ca isi retrage plangerea daca ii restitui 600 lei("pensia-care i-am furat-o") si bijuteriile-care la fel ma acuza ca le-am luat.
De fata cu comandatul,ofiterul de serviciu si ea,am confirmat ca am inteles acuzatiile care mi se aduc si am spus ca nu am ce sa restitui fiind nevinovat.
In declaratia data de mine am expus ultima vizita care i-am facut-o saptamna trecuta 24.09,cand la insistentele ei m-am dus cu fratele meu sa o ajutam sa culeaga via din curte,acolo mai era un baiat chemat tot de ea,care culesese via.
Acesta a mai stat putin in seara aceea,timp in care aceasta a zis ca ne va rasplati atunci cand ia pensia pentru ajutorul acordat,dupa care a plecat.Eu cu fratele meu si ea am ramas sa desfacem strugurii si sa ii dam prin zdrobitor,dupa ce am terminat treaba am plecat acasa,mentionez ca stam pe aceeasi strada la 3 case.
Vineri 25.09 ea a luat pensia si stiam de ceva timp de la ea ca urmeaza ca in week-endul 26-27 urmeaza sa plece la tara pentru a rezolva niste probleme cu un teren pe care il are de vanzare.
Eu in perioada 25-27 nu am vizitat-o si nu am vazut-o.Luni pe 28.09 am fost la ea sa o intreb ce a facut la tara,ea invitandu-ma in casa si spunandu-mi ca trebuie sa imi dea bani pentru ajutor dar are o problema ca nu mai stie unde a ascuns banii,eu fiind la ea in dormitor stand pe marginea patului,ea s-a apucat sa scotoceasca in dulapul situat in fata mea cautand banii.Avand si alte probleme de rezolvat am plecat.Marti 29.09 nu am vizitat-o.Miercuri 30.09 a fost ultima vizita pe care i-am facut-o,in jurul pranzului, aceasta fiind in curte pregatindu-si ceva de mancare,unde mi-a zis daca i-am luat banii sa ii dau inapoi macar jumatate ca nu are de medicamente,vazand ca ma acuza fiind doar o singura data la ea in casa(luni) i-am spus ca daca continua nu mai vin pe la ea si nu mai are ce discuta cu mine,atunci a zis ca vineri a fost o femeie la ea ,care i-a dat bani si acatiste pentru ca ea nu a fost la tara in week-end ci in pelerinaj la Arsenie Boca.
De fata cu mine atunci a acuzat-o pe femeia aceea ca ea i-ar fi luat pensia,a adus injurii si a blestemat persoana care i-ar fi sustras banii si m-a acuzat pe mine ca luni i-as fi furat din dulap din buzunarul unei geci un ceas si o pereche de cercei,lucru fals eu neparticipand la cautarile ei.Vazand ca nu o scot la capat cu ea am decis sa plec si sa rup orice legatura cu ea.
Am mentionat in declaratie ca am ajutat-o sa inchrieze un aprtament pe care il detine,am ajutat-o cu plata facturilor,am mers cu ea la cumparaturi si alte lucruri care le-am facut pentru ea.
Acum 2 ani de zile a acuzat-o pe mama mea ca i-ar fi furat 300 lei si la fel s-a plans la toti vecinii,de atunci parintii mei nu mai vorbesc cu ea,lucru care de asemenea l-am scris in declaratie.
Din declaratia ei reiese ca marti pe 29.08 intre orele 20-22 am fost la ea si atunci i-am "furat" bunurile ,in declaratia data de mine eu sustin si semnez ca pe 29 nu am fost la ea si am martori 2 prieteni si pe fratele meu cu care am fost la biliard in aceea seara.
Ea este cunoscuta in cartier ca o femeie rea,care a facut rau multor oameni,mincinoasa care aduce acuze si injurii oricui nu ii mai e pe plac,joaca un teatru fenomenal(plange la comanda;se plange ca e bolnava,ca are cancer;a avut un baiat handicapat care a murit acum cativa ani pe care l-a folosit ca "scut").
Acum s-a ajuns prea departe si e posibil sa fiu cercetat pentru o infractiune pe care nu am savarsit-o si nu o voi ierta,doresc sa o fac sa plateasca pentru afirmatiile facute.
Am urmatoarele intrebari:
1.In cazul in care deschid o actiune in pretentii pe dreptul comun in civil(art.252,art.253,alin.4,art.72,alin.1 si 2 si art.73) si probez cu martori si ea obtine obtine un certificat neuro-psihic care atesta ca nu e in deplinatatea facultatilor mintale ,ce se poate intampla?
2.In plangerea formulata astazi de ea,bijuteriile nu cred ca sunt descrise,e posibil ca politia sa perchezitioneze casa?Parintii mei au bijuterii,care sunt mostenite de la bunici si destul de greu de dovedit cu acte si ma gandesc ca e posibil sa le creez probleme si lor?
3.In cazul in care se decide neinceperea urmaririi penale asupra mea,plecandu-se de la prezumtia de nevinovatie si fiind foarte greu de dovedit atat pentru mine cat si pentru ea sa dovedeasca cele relatate in plangere,ce se va intampla?
4.In cazul in care declaratiile noastre sunt total opuse,eu relatand adevarul si ea creeand acuzatii care sunt imposibil de dovedit ,plus eu avand alibi pentru seara in care sunt acuzat ca as fi comis infractiunea ,ce se intampla?
4.Ce alte recomandari/sugestii imi puteti da referitor la speta de mai sus?
Cel mai recent răspuns:
Gaby04 , utilizator
16:50, 23 Noiembrie 2019