avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neplata penalitatiilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neplata penalitatiilor

Am urmatoarea situatie: o familie din blocul in care locuiesc a acumulat suma de 1000 lei penalitati de intarziere pentru neplata intretinerii. A avut un debit in val. de aproape 1500 lei pe care l-a achitat, insa acum nu vrea sa mai platesca penalitatiile aferente. Cum o pot obliga din punct de vedere legal sa-si platesca si penalitatiile? Poate sa "scape: de plata acestei datorii?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 02:06, 17 Iulie 2009
daca au fost calculate corect,si sunt in termen ,puteti recupera
nu poate scapa, numai ca va trebui sa apelati la instanta.
Multumesc pentru raspunsuri! O sa actionam in instanta familia respectiva,daca alta metoda nu avem.
stefan_claudia a scris:

Am urmatoarea situatie: o familie din blocul in care locuiesc a acumulat suma de 1000 lei penalitati de intarziere pentru neplata intretinerii. A avut un debit in val. de aproape 1500 lei pe care l-a achitat, insa acum nu vrea sa mai platesca penalitatiile aferente. Cum o pot obliga din punct de vedere legal sa-si platesca si penalitatiile? Poate sa "scape: de plata acestei datorii?

Treceti-i penalizarile pe care le are de plata in restanta pana cand se va satura sa le vada acolo, dar aveti grija ca aceasta suma sa nu o penalizati si daca nu vrea si nu vrea pana la urma actionati in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizarile in temeiul legii 230/2007 MicaCris MicaCris Conform art 49 a lg 230, suma totala a penalitatilor poate depasi suma restantelor la cote de intretinere? In legea 230 se specifica ca nu poate depasi o ... (vezi toată discuția)
Scutirea de penalizari madaioana madaioana Buna seara. Am o problema si as vrea sa stiu daca ma puteti ajuta. Am avut la intretinere restanta 4000 de lei. Tatal meu a decedat acum cateva luni, eu si ... (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere soso1986 soso1986 Sal, as vrea sa stiu daca se poate de la un expert contabil cum se calculeaza penlizarile la intretinere, am 2000 de lei de plata si administratorul mi-a zis ... (vezi toată discuția)