avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie când parintii nu sunt casatoriti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie când parintii nu sunt casatoriti

Bună ziua! Am o întrebare: putem să beneficiem de stimulentul de inserţie dacă eu sunt casnică iar tatăl copilului are mai puţin de un an vechime în firmă?
Eu o să nasc între 25 octombrie - 1 noiembrie, iar tatăl copilului va avea un an vechime doar în martie 2016.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:31, 4 Octombrie 2015
1. Daca veti naste in octombrie 2015 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de stimulentul de insertie sunt noiembrie 2014 - octombrie 2015.

2. Daca tatal lucreaza la acest angajator din martie 2015 va avea numai 8 luni de venituri salariale si nu poate beneficia de stimulent de insertie.

3. - Spuneti ce statut avea in fiecare din lunile noiembrie 2014 - februarie 2015.
- Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat la acelasi angajator (poate a lucrat in alta parte).
Din păcate nu a lucrat.
Dar nu poate beneficia de acest stimulent după ce împlineşte un an vechime?
1. Nu poate beneficia.

2. Conditia este ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (elev sau student la zi, somaj indemnizat, concedii medicale etc.)

3. - De aceea v-am intrebat cu ce s-a ocupat in fiecare din cele 4 luni.
- Am inteles ca nu a lucrat, nu a avut salariu dar ce anume a facut, cu ce s-a ocupat?
Îşi căuta de lucru în perioada respectivă.
Vă mulţumesc pentru răspunsuri! :)
Atunci veti beneficia numai de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 84 lei lunar pana la varsta de 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil annk07 annk07 Buna ziua, In momentul de fata sunt insarcinata in 6 luni, urmand ca prin octombrie, inceputul lunii noiembrie sa nasc. Vreau sa ma inscriu la ... (vezi toată discuția)
Concediu si indemnizatie pre-post natale ninaemanoil ninaemanoil Buna ziua, as avea o intrebare pentru cineva care acum are 8 luni de munca, lucreaza in continuare si peste 1 luna ar trebui sa nasca. Isi poate lua concediu ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de orice fel de ajutor de la stat... ralu_eu ralu_eu Buna ziua! Nu lucrez din aprilie 2015 si doresc sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de cresterea copilului daca imi platesc contributia la stat aferenta ... (vezi toată discuția)