Bună ziua! Am o întrebare: putem să beneficiem de stimulentul de inserţie dacă eu sunt casnică iar tatăl copilului are mai puţin de un an vechime în firmă?
Eu o să nasc între 25 octombrie - 1 noiembrie, iar tatăl copilului va avea un an vechime doar în martie 2016.
1. Daca veti naste in octombrie 2015 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de stimulentul de insertie sunt noiembrie 2014 - octombrie 2015.
2. Daca tatal lucreaza la acest angajator din martie 2015 va avea numai 8 luni de venituri salariale si nu poate beneficia de stimulent de insertie.
3. - Spuneti ce statut avea in fiecare din lunile noiembrie 2014 - februarie 2015.
- Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat la acelasi angajator (poate a lucrat in alta parte).
2. Conditia este ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (elev sau student la zi, somaj indemnizat, concedii medicale etc.)
3. - De aceea v-am intrebat cu ce s-a ocupat in fiecare din cele 4 luni.
- Am inteles ca nu a lucrat, nu a avut salariu dar ce anume a facut, cu ce s-a ocupat?
Atunci veti beneficia numai de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 84 lei lunar pana la varsta de 18 ani.