avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită incheiere data de executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

incheiere data de executor judecatoresc

Incheierea data de catre executorul judecatoresc este data fara cale de atac?

este legala?

Acesta nu face mentiune in incheiere de termenul de atac.

Nu este supusa contestatatiei la executare conf NCPC a ? pt ca dreptul de a cere executare a fost prescris.

Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:39, 5 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Încheierea prin care s-a dispus încuviinţarea executării silite poate fi supusă controlului instanţei de executare pe calea contestaţiei la executare, în condiţiile legii. Încheierea prin care se respinge cererea de încuviinţare a executării silite poate fi contestată de către creditor, în termen de 15 zile de la comunicare, la instanţa de executare.

Art. 666 alin. 6 (6) Cod pr. civ.


Contestaţia împotriva încheierilor executorului judecătoresc, în cazurile în care acestea nu sunt, potrivit legii, definitive, se poate face în termen de [u]5 zile de la comunicare.

Art. 741 alin. 2 Cod pr civ.

Așadar, legea zice că debitorul are 5 zile pentru a contesta încheierea de admitere, iar creditorul 15 zile, pentru a contesta încheierea de respingere.

Nu contestați încheierea, că pierdeți. Contestați executarea silită insăși, ăn termen de 15 zile de la primirea primului act de executare și acolo invocați prescipția.
~ Conținut șters la cerere ~
Merci de corectură, este 715 și nu 741!
Dar, se aplică art 666 în speța noastră, zile, că legea, nu-i așa, dispune altfel în 666 față de 715.
Eu am intrebat daca este legal ca acesta sa scrie in incheiere,,[i]fara cale de atac" din moment ce aceste incheieri sunt supuse controlului instantei, prin dreptul acordat debitoruui prin a formula calea de atac,respectiv contestatia la executare"daca e legal sa scrie asa ceva?

nu ca nu face mentiune ,din start te intimideaza.Oricum am depus contestatia la executare,pentru ca dr la executare era oricum prescris , de peste 7 ani.

Astept un rasp din parte dv.multumesc
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2015
leus, utilizator

Alte discuții în legătură

Radiere somatie danpop2012 danpop2012 Cine constata prescriptia dreptului de a cere executarea silta in cazul unei executarii unui contract de imprumut intre doua persoane fizice intocmit in mai ... (vezi toată discuția)
Încheiere incuviintare executare silita, nesemnata de presedinte/judecĂtor, ... JARR JARR ÎNCHEIERE INCUVIINTARE EXECUTARE SILITA, NESEMNATA DE PRESEDINTE/JUDECĂTOR, FĂRĂ NICI O STAMPILA A INSTANTEI ȘI SEMNATA DOAR DE GREFIER. Executorul ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin, executoriu soim_laura soim_laura Complet: C 5 minori învestiri cu formula executorie şi ex. Admite cererea formulată de creditoarea BANCA Dispune învestirea cu formulă executorie a ... (vezi toată discuția)