avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bilet la ordin, executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

Bilet la ordin, executoriu

Complet: C 5 minori învestiri cu formula executorie şi ex.
Admite cererea formulată de creditoarea BANCA Dispune învestirea cu formulă executorie a titlului executoriu constând în biletul la ordin Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, azi 05.10.2015.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 05.10.2015
Intrebari :
De ce pana in momentul de fata nu am primit nimic la sediu, o scrisoare.?
Unde ma pot duce a ma interesa si ce inseamna mai exact dezinvestire?

Cel mai recent răspuns: Laur Radulescu , Consilier juridic 00:14, 23 Decembrie 2015
Instanta este investita initial cu judecarea unui caz de catre reclamant.
De la momentul pronuntarii, rolul instantei respective se incheie, iar instanta se considera dezinvestita.
De la pronuntare si pana la redactarea sentintei, adica asternerea ei pe hartie si comunicare partilor, mai dureaza ceva timp.
De la momentul comunicarii sentintei, incepe sa curga termenul de atac al hotararii respective.
Asteptati comunicarea la sediul declarat in instanta, sunt dosare multe si instantele sunt aglomerate.
Puteti intreba la arhiva judecatoriei daca s-a redactat sentinta.
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2015
Marcel Mihalache, Avocat
Puteti sa asteptati cat doriti comunicarea. Nu aveti nicio cale de atac impotriva investirii cu formula executorie. Singurul care are deschisa calea de atac este creditorul care a depus cererea, in cazul in care i se respinge (procedura necontencioasa).

Aveti dreptul sa contestati aceasta investire cu formula executorie (daca n-au fost indeplinite conditiile de forma alte titlului executoriu) pe calea contestatiei la executare.

Pentru lamurire :

Art 641 C Pr Civ

(4) Incheierea prin care se respinge cererea de investire cu formula executorie poate fi atacata numai cu apel de catre creditor, in termen de 5 zile de la comunicare.
(5) Incheierea prin care se admite cererea de investire cu formula executorie nu este supusa niciunei cai de atac, dar legalitatea acesteia poate face obiectul contestatiei la executare.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie stelian67 stelian67 Am mai multe intrebari cu privire la investire: -investirea este supusa cailor de atac? -Ce termen de comunicare exista pt comunicarea investirii? Pina ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna si cum s-ar traduce dany98 dany98 Materie: Civil Obiect: investire cu formulă executorie Stadiu procesual: Fond Părţi Nume Calitate parte xxxxxxxxxxxxxxxxxxx Creditor ... (vezi toată discuția)
Poprire dupa 10 ani maralex maralex Salut, acum cateva zile am primit un email de la banca unde am cardul de salariu in care zicea ca am conturile blocate din cauza unei popriri pentru o datorie ... (vezi toată discuția)