avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu custodia comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu custodia comuna

nu stiu daca am pus titlu chiar corect, dar vreau sa ma sfatuiti ce pot face. Divort incheiat la notar, custodie comuna cu drept de vizita sau cum se cheama doua weekenduri pe luna plus sarbatori si 2 saptamani in vacanta de vara. Tatal pana acum a luat copilul de vreo 4 sau 5 ori, pensie alimentara nu vrea sa plateasca, a participat in lunile astea odata cu 300 de lei la tabara copilului, un ghiozdan si o bluzita la inceputul scolii dupa care a plecat in Anglia. De cand a plecat ma ijnebunit cu mesajele ce fac, unde sunt, cu cine sunt si alte asemenea intrebari la care i-am tot raspuns , eu spunandu-i ce face fata ca raspuns la intrebari..L-am rugat sa aiba un program in care sa o sune pe fata, in special in weekend , pentru ca fata este la scoala in clasa I si in momentul cand el suna, fata plange, nu mai pot coopera cu ea in privinta lectiilor. Astazi a vorbit cu ea, dar nu a intrebat-o ce a facut, cum merge cu scoala, ci efectiv a interogat copilul in privinta mea.A incercat sa o mai sune , si sincer nu i-am mai raspuns, iar acum ma ameninta prin mesaje ca eu ii interzic sa vorbeasca cu copilul lui, si sa i dau un telefon fetii pentru a vorbi cu ea cand vrea el. Cum sa procedez in aceasta situatie, deoarece fata chiar sufera cand vorbeste cu el, mai ales ca-i promite verzi si uscate, si bineinteles ca nu se tine de cuvant. Asta cu promisiunile a fost problema si cat a fost in tara, nu numai acum.
anissia, ştiţi care e necazul? Fetiţa chiar suferă din cauza lui, nu numai când el o sună la telefon, ci şi între timp.Copilul vrea să povestească ce a mai făcut la şcoală, ce jocuri noi a descoperit, etc., ori el este supus la interogatorii, simte că el nu e interesat de el.Simte din tonul vocii lui ura faţă de mama , cu care locuieşte, i se creează senzaţii neplăcute.
Între timp, la şcoală, merg taţii să-şi ia copiii, la înot vede cum alţi taţi îşi însoţesc copiii, la un concert vede copiii ridicaţi pe umerii taţilor. Şi copilul suferă, că şi el a avut, dar nu are, decât câte un telefon, chiar şi prin acela neglijat.
Cu programul de vizită, dacă el are anul acesta Crăciunul şi dvs. plecaţi în programul lui, se consideră nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti.
Puteţi să începeţi o corespondenţă prin email cu tatăl fetiţei, prin care să vă înţelegeţi privind programul sărbătorilor de iarnă.Dacă el are anul acesta Crăciunul şi dvs. aveţi deja biletul, cu acordul lui presupun, din moment ce aţi achiziţionat biletul înainte de plecarea lui, oferiţi-i Revelionul la schimb şi alte zile, cât timp el este în ţară. Neapărat să faceţi propunerile în scris, ca să puteţi dovedi că nu vă opuneţi relaţiei tată-fiică, dimpotrivă, încurajaţi acest lucru.
noi am divortat la notar, in conventie nu e trecut nimic despre sarbatorile de paste sau de craciun, doar vacanta de vara 2 saptamani si 2 weekend -uri pe luna
Doamna, realitatea e ca trebuie sa mai platim, din cand in cand, pentru servicii care ne fac viata mai usoara.
Dupa mine o notificare a domnului e suficienta, notificare care sa contina si timingul conversatiilor cu copilul (ore, durata etc.). Eu nu as diminua contactul copilului cu tatal ca numar de telefoane, ci ca timp. In 10 minute pe seara e mai putin probabil sa ajunga la suparari. In plus, contactul seara de seara reduce din stres copilului, il familiarizeaza cu telefoanele.
Aratati ca, vazand stresul de dupa ultimele convorbiri telefonice cu copilul, veti monitoriza convorbirile in scopul de a le folosi intr-o terapie psihologica pentru copil.

Apoi, realmente, cred ca e necesar ca copilul sa invete sa gestioneze relatia cu tatal, iar dv. fiind atat de afectata sunteti subiectiva, motiv pentru care, cu inregistrari sau nu, duceti copilul la un psiholog, vedeti daca si dv. e necesar sa-l insotiti sau nu.
De asemenea, psihologul va poate ajuta sa faceti programul de contacte dintre copil si tata sa functioneze in avantajul copilului.

Privitor la pensie, ii aratati in notificare suma restanta si faptul ca a intarziat x luni si ca urmeaza sa depuneti plangere penala in tara si/sau cerere de recuperare a pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot cere custodie unica? gordis77 gordis77 Buna ziua, Sunt mama a 2 copii minori, si in urma divortului s-a hotarat o custodie comuna cu domiciliul stabil la mine, si drept de vizita pentru tatal lor ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebui sa procedez - respectare incerta program de vizitare anissia anissia Vreau sa ma lamuriti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie: Suntem divortati, custodie comuna, tatal vede copilul doar de cateva ori pe an. Ambii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! ioannaaa00 ioannaaa00 Bună ziua ! Am un copil pe care tatăl nu l-a recunoscut nici nu îl cunoaște , dacă l aș da în judecată aș putea să câștig pensia alimentară dar ... (vezi toată discuția)